Τρίτη, 12 Μαϊος 2015 03:00

Ο "Κοραής" και "Η Γαλάζια Κόμπρα" του Παναγιώτη Γιαννουλέα

Ο "Κοραής" και "Η Γαλάζια Κόμπρα" του Παναγιώτη Γιαννουλέα

Ο ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
Στο ιστορικό λογοτεχνικό στέκι, από τα παλαιότερα της Αθήνας, «Καφέ Κοραής», παρουσιάστηκε η «Γαλάζια Κόμπρα», το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα του καταγόμενου από τη Στούπα γνωστού συγγραφέα, Παναγιώτη Γιαννουλέα, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δρόμων»…

Η γαλάζια κόμπρα, ως γνωστόν, είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο διαμάντι, εννέα χιλιάδων καρατιών, το οποίο και αποτελεί την αιτία των περιπετειών που υφίστανται οι ήρωες του Παναγιώτη Γιαννουλέα στο νέο του βιβλίο. Ο αστυνόμος Αστρινός και η υπαστυνόμος Ροδάκη, που αυτή τη φορά έρχονται περισσότερο κοντά από κάθε προηγούμενη, βρίσκονται αντιμέτωποι με μια πολύ δύσκολη υπόθεση, που τους εμπλέκει ο ευφάνταστος συγγραφέας με τις περίτεχνες ιστορίες που και σε αυτό το βιβλίο του παρουσιάζει.
Για το βιβλίο μίλησαν οι συγγραφείς Ανδρέας Σταυρινός, Άννα Δάρδα-Ιορδανίδου και ο Φίλιππος Φιλίππου, που είχε με τον παρουσιαζόμενο συγγραφέα μια δημιουργική συζήτηση η οποία προκάλεσε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του κοινού, στην εκδήλωση που ακολούθησε και συντόνισε ο γράφων. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους πολλοί συγγραφείς μέλη της ΕΛΣΑΛ (Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας), στην οποία ανήκει και ο Παναγιώτης Γιαννουλέας, όπως Ανδρέα Αποστολίδης, Γιάννης Ράγκος, Τιτίνα Δανέλη, Αντώνης Γκόλτσος, Κωνσταντίνα Μόσχου, Νεοκλής Γαλανόπουλος, Γεωργία Παπαλυμπέρη, Κυριακή Γεροζήση, κ.ά, καθώς και ο Τάσος Γουδέλης, που τυγχάνει συμπατριώτης του Παναγιώτη και συνεκδότης του περιοδικού «Το Δέντρο».
Να σημειωθεί επίσης πως στις εκδόσεις «Δρόμων» υπεύθυνος εκδότης είναι ο Ζώης Μπενάρδος, που πριν λίγα χρόνια εξέδωσε σε επανέκδοση το θρυλικό πλέον βιβλίο του Γιάννη Αναπλιώτη, «Ο Αληθινός Ζορμπάς και ο Νίκος Καζαντζάκης».
Το μυθιστόρημα «Η Γαλάζια Κόμπρα», που από καιρό βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία όλης της χώρας θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο και στην Καλαμάτα, με ένα πάνελ ομιλητών έκπληξη.
Θανάσης Παντές