Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2015 09:22

Το Φεστιβάλ της Δράμας ταξιδεύει και φέτος στην Καλαμάτα

Το Φεστιβάλ της Δράμας ταξιδεύει και φέτος στην Καλαμάτα

ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ
Το Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, μετά την επιτυχημένη 38η διοργάνωση του, «κάνει στάση» στην Καλαμάτα την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, στο Εργατικό Κέντρο - Αμφιθέατρο ΟΑΕΔ, προβάλλοντας με ελεύθερη είσοδο τις βραβευμένες ταινίες του φετινού ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος...

Οι προβολές διοργανώνονται από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας και τελούν υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της Κ.Ε. Φάρις και του Δήμου Καλαμάτας.
Ώρα έναρξης: 7.00 μ.μ.

«Η θέση του Φεστιβάλ της Δράμας στο εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο, ως το κορυφαίο φεστιβάλ στο είδος του, αλλά και η διεθνής του αναγνώριση είναι ο βασικός άξονας προβολής, προώθησης, ανάδειξης και καταξίωσης της ταινίας μικρού μήκους τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ξεκίνησε το 1978 ως πρωτοβουλία της Κινηματογραφικής Λέσχης της Δράμας, έπειτα από μερικά χρόνια υιοθετήθηκε από τον Δήμο της Δράμας και στα μέσα της δεκαετίας του ΄80 από την Πολιτεία.
Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας αναγνωρίζοντας την ανάγκη για την περαιτέρω προβολή της μικρού μήκους ταινίας, εντάσσει στον ετήσιο προγραμματισμό του τη διοργάνωση προβολών ταινιών μικρού μήκους σε πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Έτσι, εδώ και είκοσι ένα χρόνια, οι βραβευμένες και διακριθείσες ταινίες του ετήσιου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, εντάσσονται σε ένα μακρύ ταξίδι επαφής με το κινηματογραφόφιλο κοινό, που κάθε χρόνο αποδεικνύει το ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον του για το «μικρό».