Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016 08:51

Μπαίνει η "Άνοιξη των πλήκτρων"

Ο πιανίστας Χρήστος Ντανάκας με τους Θανάση Ηλιόπουλο, Στάθη Γυφτάκη, Αλέξανδρο Μπουφέα Ο πιανίστας Χρήστος Ντανάκας με τους Θανάση Ηλιόπουλο, Στάθη Γυφτάκη, Αλέξανδρο Μπουφέα

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΑΠΟΨΕ
Για τρίτη χρονιά διοργανώνεται φέτος στην Καλαμάτα η σειρά πιανιστικών ρεσιτάλ με τίτλο «Άνοιξη των πλήκτρων». Η κοινωφελής δημοτική επιχείρηση Φάρις, το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και ο Σύλλογος Γονέων των καλλιτεχνικών σχολών της Φάρις, συμπράττουν για την παρουσίαση 8 αξιόλογων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν έως τις 22 Μαΐου...

Οι μουσικές βραδιές θα διεξαχθούν στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας και στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου, με ελεύθερη είσοδο, ενώ χορηγός της σειράς είναι το Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια. Η πρεμιέρα γίνεται απόψε, Τετάρτη, στις 9.00, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, με τον βραβευμένο νεαρό πιανίστα Χρήστο Ντανάκα, σε ένα πρόγραμμα με έργα Μπετόβεν, Αστρινίδη, Κωνσταντινίδη και Μπραμς.
Για μια σημαντική διοργάνωση που εξελίσσεται σε θεσμό μίλησε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Φάρις Θανάσης Ηλιόπουλος, επισημαίνοντας τον ψυχαγωγικό για το κοινό αλλά και τον εκπαιδευτικό της ρόλο για τους σπουδαστές των σχολών.
Αναφερόμενος στον Χρήστο Ντανάκα ο διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Στάθης Γυφτάκης σημείωσε ότι είναι παιδί της πόλης που κάνει πλέον το μεταπτυχιακό του στη Γερμανία, ενώ τον χαρακτήρισε δυναμικό πιανίστα με έντονη προσωπικότητα και δεξιοτεχνία στο παίξιμό του.
Τέλος ο πρόεδρος των Γονέων των Σχολών της Φάρις, Αλέξανδρος Μπουφέας, εξέφρασε τη στήριξη του Συλλόγου στη διοργάνωση, τονίζοντας ότι τον ενδιαφέρει η ποιοτική εκπαίδευση των παιδιών, πράγμα το οποίο προσφέρουν τέτοιες εκδηλώσεις.
Μ.Ν.