Παρασκευή, 04 Αυγούστου 2023 19:35

Ελέφαντας στην Αίγινα και άλλες ιστορίες (εφτά)

Ελέφαντας στην Αίγινα και άλλες ιστορίες (εφτά)

Του Θανάση Παντέ

Ο μπάτλερ του Ιάσονα Γουηβέριου λοιπόν μόνο μπάτλερ δεν ήταν, όσο και αν τον γοήγευτευε αυτή η ιδιότητα, την οποία και περιέβαλε με εξαιρετικές συστάσεις ανά την ευρωπαϊκή επικράτεια, για να φτάσει τελικά στον Ιασονα Γουηβέριο, που τον εκτίμησε αμέσως και τον τίμησε δεόντως με την εμπιστοσύνη του. 

Ο μπάτλερ λοιπόν, ονόματι Τζιάκομο και άνευ επιθέτου, αναζήτησε το ζευγάρι της ιστορίας μας και αφού δεν το βρήκε άφησε την πρόσκληση για δείπνο στο ξενοδοχείο τους. 

Το ζευγάρι θεώρησε καλό να ανταποκριθεί στην πρόσκληση και την ώρα που είχε αρχίσει να βραδιάζει, παίρνοντας μια άμαξα από αυτές που η Αίγινα ακόμη διαθέτει και διασχίζοντας όλο το παραλιακό μέτωπο, που άλλωστε είναι και εξαιρετική βόλτα, έφτασε στο αρχοντικό του Ιάσονα Γουηβέριου. 

Εκεί όμως τους περίμενε μια έκπληξη. 

Ο οικοδεσπότης, όπως τους πληροφόρησε ο μπάτλερ Τζιάκομο, είχε αποχωρήσει εκτάκτως, αλλά μπορούσαν, αν ήθελαν, να καθίσουν και να απολαύσουν το δείπνο που είχε ετοιμάσει, με τη φροντίδα του μπάτλερ βεβαίως. 

Προς στιγμήν το ζευγάρι της ιστορίας μας προβληματίστηκε. 

Αποφάσισαν όμως να μείνουν και να τιμήσουν δεόντως τα προσφερθέντα εδέσματα, τα οποία ομολογουμένως ήταν εξαιρετικά, όπως παραδέχτηκαν. 

Ο δε μπάτλερ, άψογος σε όλα του, και εξαιρετικός αφηγητής συν τοις άλλοις, είχε πολλά να πει, αλλά πάντως δεν απάντησε καμία φορά στην ερώτηση, “γιατί τα παράθυρα του αρχοντικού έμεναν πάντοτε κλειστά;”. 

 

-ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ-



Ελέφαντας στην Αίγινα και άλλες ιστορίες (ένα)
Ελέφαντας στην Αίγινα και άλλες ιστορίες (δύο)
Ελέφαντας στην Αίγινα και άλλες ιστορίες (τρία)
Ελέφαντας στην Αίγινα και άλλες ιστορίες (τέσσερα)
Ελέφαντας στην Αίγινα και άλλες ιστορίες (πέντε) 
Ελέφαντας στην Αίγινα και άλλες ιστορίες (έξι)