Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019 13:31

"Οι Ώρες" από το Θάλπος και την Κινηματογραφική Λέσχη

Την προβολή της ταινίας «ΟΙ ΩΡΕΣ - THE HOURS», συνδιοργανώνουν η Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «Θάλπος» Καλαμάτας και η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη, απόψε Δευτέρα 22 Ιουλίου, στις 21:30, στον προαύλιο χώρο του Καφέ- Σινέ, στη δυτική παραλία...

Η εκδήλωση, που φέρει τον τίτλο CINEMA NIGHT: ‘Women’s mental health matters’, εντάσσεται στον κύκλο δράσεων της Μονάδας «Θάλπος» για την ψυχική υγεία της γυναίκας «στην σύγχρονη εποχή των social media, όπου το φαίνεσθαι αρκεί για να χαρακτηριστεί μία γυναίκα». Στόχος της εκδήλωσης, να έρθει στο προσκήνιο η ψυχοσύνθεση της γυναίκας και οι διαχρονικοί της  ρόλοι που καλείται να φέρει εις πέρας, ευαισθητοποιώντας το κοινό, ανεξαρτήτως φύλου, για τη σημαντικότητα της καλής ψυχικής υγείας.

Η ταινία
Η ταινία The Hours (2002) του Stephen Daldry, είναι βασισμένη στο βραβευμένο με Πούλιτζερ ομώνυμο μυθιστόρημα του Michael Cunningham.
Αφηγείται την ιστορία τριών γυναικών, που ανήκουν σε διαφορετικές εποχές και που -φαινομενικά - δεν τις ενώνει τίποτα, πέρα από το βιβλίο «Κυρία Νταλαγουέι» (Mrs. Dalloway) της Βιρτζίνια Γουλφ, η δύναμη του οποίου έχει επηρεάσει αμετάκλητα τις ζωές τους.
Πρόκειται για την Κλαρίσα Βόγκαν, μια Νεοϋορκέζα στο έτος 2001, που ετοιμάζει ένα πάρτι για τον άρρωστο από AIDS φίλο της, την Λόρα Μπράουν, μια έγκυος νοικοκυρά που ζει στην Καλιφόρνια την δεκαετίας του '50, εγκλωβισμένη σε ένα δυστυχισμένο γάμο και την Βιρτζίνια Γουλφ στην Αγγλία την δεκαετίας του '20, η οποία προσπαθεί να γράψει το βιβλίο της, ενώ ταυτόχρονα παλεύει να ξεπεράσει την κατάθλιψη.

Οι τρεις αυτές γυναίκες έχουν κοινό σημείο αναφοράς, το γεγονός ότι αναζητούν νόημα στη ζωή τους, παλεύουν ενάντια στις κοινωνικές επιταγές και συμβάσεις της εποχής τους, "φλερτάρουν" με την ιδέα της ψυχικής ασθένειας ή της αυτοκτονίας, και εκφράζουν ελεύθερα ή αντίθετα κρατούν καταπιεσμένη την αμφισεξουαλικότητα τους.

Βασισμένο στο βραβευμένο μυθιστόρημα "Οι Ώρες" του Μάικλ Κάνιγχαμ, ο οποίος αποτίει φόρο τιμής στη ζωή και το έργο της Βιρτζίνια Γουλφ μέσα από τη συγγραφή μιας ιστορίας μιας ομάδας ανθρώπων που παλεύουν διεκδικώντας το μερίδιό τους στον έρωτα, την ελπίδα αλλά και την απογοήτευση.

ΟΙ ΩΡΕΣ - THE HOURS
Drama, Romance | 2002 | USA, UK | 110΄
Σκηνοθεσία: Stephen Daldry
Παίζουν: Meryl Streep, Nicole Kidman, Julianne Moore
21:30 | Καφέ Σινέ (Δυτική Παραλία Καλαμάτας)
Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Οι Cinema Paradiso Project στην Καλαμάτα 25 KDF 2019 - 5η μέρα/Τρίτη »