Τρίτη, 21 Μαϊος 2024 12:26

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ για την αστυνομική επίθεση σε διαδηλωτές στη δίκη για το Ναυάγιο της Πύλου

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ για την αστυνομική επίθεση σε διαδηλωτές στη δίκη για το Ναυάγιο της Πύλου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κανείς και τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει το λαό να διεκδικεί την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών και των πραγματικών ενόχων κι αυτού του εγκλήματος, υπογραμμίζει η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της για την επίθεση της αστυνομίας, το πρωί, σε διαδηλωτές έξω από τα δικαστήρια της Καλαμάτας και την προσαγωγή τριών ατόμων, μεταξύ των οποίων το μέλος της Κ.Ε. Νίκο Κουτουμάνο...

 

Η Κ.Ε. του ΚΚΕ ανακοίνωσε συγκεκριμένα: «Η κυβέρνηση της ΝΔ, με την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στη συγκέντρωση εργατικών σωματείων και άλλων φορέων της Μεσσηνίας έξω από τα δικαστήρια της Καλαμάτας, όπου διεξάγεται η δίκη για το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο, επιβεβαιώνει ότι στόχος είναι η συγκάλυψη των τεράστιων ευθυνών του κράτους, της FRONTEX και της ίδιας της ΕΕ για το ναυάγιο και την επιχειρησιακή διαχείρισή του.

          Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό διαδηλωτών και την προσαγωγή τριών, ανάμεσά τους και του Νίκου Κουτουμάνου, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακού συμβούλου Πελοποννήσου. Κανείς και τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει το λαό να διεκδικεί την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών και των πραγματικών ενόχων κι αυτού του εγκλήματος».