Δευτέρα, 01 Δεκεμβρίου 2025 09:10

Σταθερή των αριθμών η μελαγχολία…

Σταθερή των αριθμών η μελαγχολία…

ΕΙΝΑΙ Ν’ ΑΠΟΡΕΙΣ   

Γιώργος Αρκουλής

Δεν μας τα «λένε» καλά οι αριθμοί, συνολικά ως ελληνική κοινωνία, αλλά φαίνεται πως δεν ιδρώνει κυβερνητικό αυτί, ούτε ενεργοποιούνται αποφάσεις που θα αναχαιτίσουν την κατάσταση. Σύμφωνα με δημοσιευμένα στα Μέσα, ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών, έχουμε τους εξής εντυπωσιακούς αλλά δυσάρεστους αριθμούς.

 

1.- Πρώτα στο δημογραφικό ζήτημα που μας καίει ως ελληνικό κράτος, φυλή,  γλώσσα κτλ. Στην χώρα μας, γεννήθηκαν την τελευταία ετήσια χρήση, 68.000 παιδιά, την ώρα που στην γειτονική Τουρκία, οι γεννήσεις άγγιξαν το 1.000.000! Το που οφείλεται η εγχώρια «αργία» είναι γνωστό σε όλους μας, από την αρθρογραφία των  κοινωνιολόγων, των διανοουμένων της οικονομίας και τις στατιστικές για την ακρίβεια στην διαβίωση, που συνθλίβει κυρίως τους νέους ανθρώπους.

2.- Όπως δημοσιεύτηκε στο ΒΗΜΑ (Β. Λαμπρόπουλος), από όπλα πάμε καλά, αν όχι εξαιρετικά. Στην Ελλάδα υπάρχουν -σύμφωνα με τον ερευνητή-1.920.000 όπλα, με την πρωτεύουσα να σέρνει τον χορό σε παραβάσεις (6.796), την Πελοπόννησο  να ακολουθεί (3.761) και την Κρήτη (2.445) στην τρίτη θέση. Στα  επιμέρους στοιχεία, κυριαρχεί το γεγονός ότι προκύπτουν καθημερινά 62 παραβάσεις του νόμου περί όπλων, ενώ οι κατασχέσεις εφέτος, ήταν μόλις 252 όπλα, κυρίως καλάσνικοφ. Μικροί σουγιάδες και σφεντόνες δεν αναφέρθηκαν!

3.- Η τρίτη αριθμοπερίπτωση, αφορά -ευτυχώς- την πολυτελή διασκέδαση μέρους του πληθυσμού, που έχει τη δυνατότητα να θεωρεί τα «πεντοχίλιαρα» ως ‘πετσετάκια’… Λοιπόν, χωρίς πολλά λόγια (και παζάρια), στα νυχτερινά κέντρα που ετοιμάζουν τις επιλογές διασκέδασης, ενώπιον αγαπημένων καλλιτεχνών, ένα τραπέζι στα μπουζούκια θα κοστίσει σε τετραμελή παρέα, τριών ειδών ουίσκι. Απλή φιάλη 200 ευρώ, σπέσιαλ φιάλη 250 ευρώ και η premium φιάλη από 260 έως 300 ευρώ. Τον φρέσκο τιμοκατάλογο, έφερε στην «επιφάνεια» της ενημέρωσης η τηλεοπτική εκπομπή Buongiorno και αφορά μόνο τα δημοφιλή νυχτερινά σχήματα.

Το αν στην τιμή περιλαμβάνονται φιστικάκια και περιποίηση δεν αναφέρθηκαν…

Άντε και καλό μήνα!

 

 

 

ΕΙΝΑΙ Ν’ ΑΠΟΡΕΙΣ

Έχει δίκιο ο γιατρός 

Όταν οι αριθμοί προκαλούν! 

Πάντα επίκαιρος ο Μ. Ελευθερίου 

Η …παράδοση καραδοκεί 

Ποιος θυμάται Μαρή και Ψαθά;

Μαμντάνι και Μασκ… 

Με την Μπλάνσετ για λίγο χαμόγελο… 

Ποδοσφαιρικά… 

Υπερβολές…  

Για τον ποιητή της «Μαύρης θάλασσας» 

Ο Τζαβέλλας είναι ο κορυφαίος! 

Να που χαίρεται ο Πλάτανος! 

Ανασύνταξη πριν την λήξη!! 

Ο Φώτης Κόντογλου μέλος της ΕΣΗΕΑ 74 χρόνια μετά την εκδημία του! 

Επέτειος… 

Η ψυχή της Κρύσταλ Πάλας…  

‘Οταν δικαιώνεται… η ‘Γλυκιά Συμμορία’  

Γερά ρε Αλέξη! 

Το ντέρμπι πλησιάζει!  

Έτοιμος για τίτλο ο Ρουί Βιττόρια! 

Υποκρισία και νίκες  

Η κοροϊδία των πολιτών συνεχίστηκε στην ΔΕΘ! 

Μουρίνιο: έγινε κροίσος από τις απολύσεις! 

Αλυτα τα προβλήματα. Γιατί άραγε; 

Φτώχεια και μιζέρια σε άδεια γήπεδα… 

Τζόγος και αυταπάτες  

Το «φάντασμα» της όπερας! 

Τίποτα δεν χαρίζεται…

Από που να φυλαχτείς…

Που θα πάει; Θα γίνουμε Ελβετία! 

Άτυχη η 6η Εντολή!

Στα 4,65 του ευρώ τα 100 gr σοκολάτας Dubai της ΙΟΝ… (η εταιρεία βραβεύτηκε)

Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια…

Όλα για την εικόνα…

Wi Fi στο κοτέτσι…

Τα φύλλα πέφτουν (δικαιολογημένα…)