Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016 18:05

Ο Πέτρος Κωνσταντινέας για την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Ο Πέτρος Κωνσταντινέας για την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

ΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 
Οι ικανοί θα παραμείνουν, οι «μανατζαραίοι της χρεοκοπίας όμως θα πάνε σπίτι τους», τόνισε ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας, κατά την αγόρευσή του στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο σχετικά με τη δημιουργία ενιαίου ευρωπαϊκού σιδηροδρομικού χώρου.

Ο βουλευτής παραδέχτηκε ότι το τίμημα της πώλησης είναι μικρό, πρόσθεσε όμως ότι οι αγοραστές αναλαμβάνουν και τα χρέη και το κόστος επενδύσεων που πρέπει να γίνουν. Κατά τα άλλα, ο Πέτρος Κωνσταντινέας υποστήριξε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ χρεοκόπησε «γιατί το ελληνικό δημόσιο ως εργοδότης δεν έκανε τίποτα και γιατί οι εργαζόμενοι ταυτόχρονα σφύριζαν αδιάφορα στην διαφαινόμενη χρεοκοπία»…
Ειδικότερα, η αγόρευση του Πέτρου Κωνσταντινέα, σε ό,τι αφορά την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, έχει ως εξής: «Θα ήθελα να σταθώ στα γνωστά «παπαγαλάκια»  που μιλούν για ξεπούλημα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Αρχικά, θα ήθελα να κάνω μια παρατήρηση.
Άλλο η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και άλλο οι σιδηροδρομικές υποδομές που ανήκουν στον ΟΣΕ.
Μιλάμε για μια μεταφορική εταιρεία δημοσίου συμφέροντος και τίποτα παραπάνω. Άλλωστε, το μονοπώλιο στις μεταφορές έχει καταργηθεί χρόνια τώρα.
Εάν δεν προχωρούσαμε στο κλείσιμο της συμφωνίας, η Κομισιόν θα ζητούσε πίσω τις παράνομες κρατικές ενισχύσεις ύψους 750 εκατομμυρίων ευρώ.
Ξέρετε κύριοι τι θα σήμαινε αυτό; Λουκέτο.
Έχουμε αναρωτηθεί γιατί η χώρα μας είναι η τελευταία στην Ευρώπη σε υποδομές;
Έχουμε αναρωτηθεί γιατί το ελληνικό δημόσιο ως εργοδότης δεν έκανε τίποτα και, γιατί οι εργαζόμενοι ταυτόχρονα σφύριζαν αδιάφορα στην διαφαινόμενη χρεοκοπία του οργανισμού τους;
Επειδή συνυπάρχουμε σε αυτό το τόπο όλοι μας, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι ΔΕΚΟ επί δεκαετίες αποτελούσαν το «μεγάλο παζάρι» της πολιτικής εξουσίας, έναντι ψήφων. Ως γνωστόν, δεν ήμασταν εμείς στην εξουσία.
Ένα γαϊτανάκι γνώριμο σε εσάς κύριοι της αντιπολίτευσης…
Το «μάννα εξ ουρανού» που λεγόταν κρατική επιχορήγηση ήταν η μόνη έννοια κάποιων, της οποίας το λογαριασμό τώρα καλούμαστε να πληρώσουμε …
Ένα «παράνομο» προνόμιο των δημόσιων οργανισμών που δίχαζε τον ελεύθερο επαγγελματία και το δημόσιο υπάλληλο.
Πράγματι, το τίμημα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι μικρό, αλλά πρέπει να αναλογιστεί κανείς και το βάρος των χρεών που αναλαμβάνονται, καθώς και οι νέες επενδύσεις που χρειάζονται, ώστε να είναι σε θέση να αναλάβει το βάρος που της αναλογεί σε μια πραγματικά ενωμένη Ευρώπη υψηλών απαιτήσεων.
Όσον αφορά στους εργαζόμενους της εταιρείας, ας συλλογιστούν τον θετικό αντίκτυπο που θα προέλθει από τη σωτηρία της και την εξασφάλιση των θέσεων τους. Οι ικανοί θα παραμείνουν… δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα.
Οι μανατζαραίοι της χρεοκοπίας ΟΜΩΣ θα πάνε σπίτι τους…
Εκεί που πρέπει δηλαδή!».