Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018 02:18

Η Εύη Τατούλη και η τέχνη στην πολιτική

Η Εύη Τατούλη και η τέχνη στην πολιτική

Του Γιάννη Αργυράκη* 
Χωρίς να μου πέφτει λόγος, μιας και δεν ανήκω στο χώρο της ΝΔ, θα επιχειρήσω μια δημοσιογραφική εκτίμηση - ανάλυση, για την παρουσία της Εύης Τατούλη (κόρη του Περιφερειάρχη), στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τρίπολη και τον θόρυβο που προκλήθηκε από αυτήν...

Αν ρωτούσε κάποιος πριν την ομιλία, τι πρέπει να κάνει η Εύη Τατούλη, να πάει ή να μην πάει στην ομιλία του προέδρου της ΝΔ, είναι σίγουρο ότι πολλοί θα δυσκολεύονταν να απαντήσουν και ίσως οι περισσότεροι να έλεγαν να μην πάει, από την στιγμή μάλιστα που εκτός από την ομιλία του, ο Μητσοτάκης, θα παρουσίαζε και τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Αν έκανε αυτό το φυσιολογικό και αυθόρμητο, να μην πήγαινε δηλαδή στην ομιλία, θα είχε δώσει από μόνη της το άλλοθι στην ηγεσία της ΝΔ, να θεωρήσει ότι έθεσε τον εαυτό της εκτός κόμματος και να την αποκλείσει άμεσα χωρίς άλλη αιτιολόγηση από το ψηφοδέλτιό τους.

Η Εύη Τατούλη όμως με την δική της αυτόνομη πολιτική προσωπικότητα, χωρίς το βάρος της συλλογικής οικογενειακής ευθύνης (σκεφτείτε αν ίσχυε κάτι τέτοιο τι θα λέγαμε για πολλές πολιτικές οικογένειες και πρώτα από όλες την οικογένεια Μητσοτάκη), δεν τους έκανε τη χάρη και παρευρέθηκε στην ομιλία του προέδρου της ΝΔ, της οποίας είναι επιφανές στέλεχος και υποψήφια βουλευτής Αρκαδίας από το 2014.

Έτσι το μπαλάκι πλέον πήγε πάλι στα χέρια της ηγεσίας της ΝΔ και του προέδρου της, οι οποίοι θα πρέπει να βρουν πειστικές πολιτικές και ανθρώπινες εξηγήσεις, για τυχόν αποκλεισμό της από τα ψηφοδέλτιά τους, εξαιτίας της υποψηφιότητας του πατέρα της.

Επιμύθιον: Είναι τέχνη στην πολιτική να είσαι απρόβλεπτος και άσε τους άλλους να σε αναλύουν!

Γιάννης Αργυράκης

πρώην Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας