Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2023 11:54

Γκαντεμιά

Γκαντεμιά

Του Δημήτρη Ν. Μπουσούνη

Τα τελευταία χρόνια η μια τραγωδία διαδέχεται την άλλη στη χώρα μας και κανένας δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του, ούτε απολογείται.

 

Για όλα τα στραβά κι ανάποδα φταίνε οι άλλοι, λέει η παρούσα κυβέρνηση και προσπαθεί κάθε φορά να βρει τον αποδιοπομπαίο τράγο, για να μένει η ίδια στο απυρόβλητο.  

Αυτό το καλοκαίρι οι φωτιές μετέτρεψαν ένα μεγάλο μέρος από το πανέμορφο Ελληνικό τοπίο σε στάχτες κι αποκαΐδια και γι’ αυτό είπαν πως ευθύνεται η κλιματική αλλαγή.

Σ’ όλο αυτό το διάστημα κάναμε προσευχές στον ύψιστο μπας και ρίξει καμιά σταγόνα νερό, για να σταματήσει η καταστροφική μανία των πυρκαγιών.

Με την πρώτη βροχή, όμως, η μισή Ελλάδα βούλιαξε μέσα στα λασπόνερα κι αυτό είχε σα συνέπεια να χαθούν δεκάδες ανθρώπινες ζωές και οι καταστροφές, από οικονομικά άποψη, να είναι ανυπολόγιστες.

Οι εικόνες, που μεταδίδουν τα ΜΜΕ προκαλούν θλίψη στον Ελληνικό λαό και δείχνουν πως η χώρα μας είναι τελείως ανοχύρωτη σε οποιαδήποτε φυσική καταστροφή.     

Λέτε, λοιπόν, όλα αυτά να είναι τυχαία ή μήπως η «γκαντεμιά» των ιθυνόντων  έχει χτυπήσει κόκκινο το τελευταίο διάστημα;Δημήτρης Ν. Μπουσούνης: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.