Τρίτη, 30 Απριλίου 2024 19:41

Αγιάτρευτη χώρα

Αγιάτρευτη χώρα

Του Θόδωρου Γαλανόπουλου

Ε δεν είμαστε όλοι οι ίδιοι. Δεν προσπαθούμε όλοι να πιούμε το αίμα του διπλανού μας… Γιατροι, δικηγόροι, τεχνίτες, εργάτες και εργοδότες… Μπορεί η κοινωνία, η χώρα και οι κυβερνήσεις να παραπαίουν από την παρακμή τους, αλλά έχουμε μείνει κάμποσοι να προσπαθούμε να βρούμε τον άνθρωπο μέσα στο επάγγελμα, τον οποίο τον βρίσκουμε, έστω και με δυσκολία.

 

Εμειναν κάποιες αξίες στους λιγοστούς έστω και μέσα στη ζούγκλα και στην αποσύνθεση που ζούμε. Διαλυμένα τα νοσοκομεία μας, αλλά και εκεί μέσα θα βρεις κάποιους εξαίρετους ανθρώπους να πολεμάνε με το τίποτε να σώσουν ζωές και ψυχές. Οπως θα βρεις και αρπακτικά να προσπαθούν να αρπάξουν το κομποδεμα του φτωχού που πασχίζει για τη ζωή του. 

Μια ένσταση μόνο. Να μην προσπαθούν οι εκαστοτε κυβερνώντες να μας ωραιοποιήσουν τις καταστάσεις, που καλά ξέρουμε πως είναι. Γιατί έρχεται η ώρα που ανακαλύπτεις, κύριε βουλευτά, ότι η ζωή του ανθρώπου σου διαφέρει εντελώς από τις κάμερες της τηλεόρασης, όπου πουλάς ευνομία, ευτυχία και τάξη ότι επικρατεί παντού, και στα πάντα, μέσα σε ένα γενικό μπάχαλο που επικρατεί, και το ξέρουμε καλά και εσύ και εμείς όλοι, αλλά προσπαθείς κάθε μέρα να μας πουλήσεις μία ψεύτικη εικόνα, για να εισπράξεις 10-20-30 ψήφους παραπάνω, με κάθε εμφάνισή σου… Και στο κάτω κάτω της γραφής ότι διαλύσατε τα νοσοκομεία και την χώρα εν γένει δεν φταιμε εμείς, πρώτοι εσείς και τα συμφέροντά σας το κάνατε και ακολουθήσαμε εμείς όλα τα χαϊβάνια, να σας ψηφίσουμε υποστηρίζοντας τις επιλογές σας… 

Με τις υγεία μας και μακριά και αχρείαστες να είναι η ΜΕΘ σας…