Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016 17:46

Φίλε αγρότη

Φίλε αγρότη

Του Πέτρου Τσώνη 
Πήγα σήμερα, Τετάρτη, στη Λαϊκή Αγορά της Καλαμάτας, πήγα και το προηγούμενο Σάββατο. Ρωτάω φίλους μου σ’ ολόκληρη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Αθήνα πως πάνε οι λαϊκές αγορές.  Όλοι μου λένε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ότι…

…οι λαϊκές αγορές είναι φίσκα από φρούτα και λαχανικά, το ίδιο και τα Σούπερ Μάρκετ και τα οπωροπωλεία.
Μα, σκέφτομαι, οι αγρότες δεν έχουν κινητοποιήσεις, δεν αντιδρούν στις αποφάσεις της Κυβέρνησης με αποτέλεσμα να έχουν στήσει μπλόκα σ’ όλες τις κεντρικές οδικές αρτηρίες της χώρας;
Ναι έτσι είναι, ακόμη και τους πρόσφυγες δεν αφήνουν να περάσουν.
Δηλαδή οι αγρότες κλείνουν τους δρόμους μόνο και μόνο για να με ταλαιπωρούν, να μην με αφήνουν να πάω στην δουλειά μου και δεν καταλαβαίνουν ότι κάποια στιγμή θα θυμώσω και ίσως εκραγώ και δεν φοβούνται ότι κάποια στιγμή ο θυμός θα γίνει συλλογικός και όλη η κοινωνία θα στραφεί εναντίον τους.
Αγαπητέ φίλε αγρότη, βεβαίως και έχεις δικαίωμα να διαδηλώσεις και να αγωνισθείς για τα δικαιώματά σου, μη μου στερείς όμως και τα δικά μου δικαιώματα.
Θέλεις να απεργήσεις; Μην πουλάς λάδι, μην πουλάς ντομάτες, μην πουλάς τίποτα, άσε τον κόσμο να πεινάσει.
Κάνε απεργία πείνας μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη, αλυσοδέσου έξω από το Μαξίμου, αυτοπυρπολήσου και δεν ξέρω ότι άλλο θέλεις να κάνεις, αρκεί μη μου στερείς εμένα τα βασικά μου δικαιώματα. Μη μου κλείνεις τους δημόσιους δρόμους, μη με ταλαιπωρείς, είμαι που είμαι ταλαιπωρημένος και σκασμένος βιώνοντας αυτήν την κρίση, μη με σπρώχνεις και εμένα σε ακρότητες.