Τρίτη, 02 Αυγούστου 2016 15:54

Αδήλωτο προσωπικό βρήκε η Οικονομική Αστυνομία σε επιχειρήσεις της Μεσσηνίας

Αδήλωτο προσωπικό βρήκε η Οικονομική Αστυνομία σε επιχειρήσεις της Μεσσηνίας

ΚΑΙ ΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ 
Ελέγχους σε επιχειρήσεις της Μεσσηνίας πραγματοποίησε στις 20 και 30 Ιουλίου η Οικονομική Αστυνομία, η οποία διαπίστωσε ότι σε επιχειρήσεις εργαζόταν αδήλωτο προσωπικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι έξι εργαζόμενοι σε ταβέρνα δεν συμπεριλαμβάνονταν στον πίνακα με το προσωπικό της επιχείρησης! Επίσης, η Οικονομική Αστυνομία διαπίστωσε ότι σε κάποιες επιχειρήσεις δεν είχαν κοπεί ορισμένες αποδείξεις…

Ειδικότερα, οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για τη διαπίστωση παραβάσεων της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Στη Μεσσηνία διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:
•        Σε ψητοπωλείο, διαπιστώθηκε η μη έκδοση πέντε (5) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας ενώ κατελήφθησαν να απασχολούνται δυο (2) υπάλληλοι που δεν αναγράφονταν στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
•        Σε καφέ-μπαρ, διαπιστώθηκε να απασχολείται ένας (1) υπάλληλος, ο οποίος δεν αναγραφόταν στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
•        Σε καφέ-μπαρ, διαπιστώθηκε η μη έκδοση τριών (3) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας.
•        Σε καφετέρια, διαπιστώθηκε να απασχολούνται τρεις (3) υπάλληλοι οι οποίοι δεν αναγράφονταν στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
•        Σε εστιατόριο, διαπιστώθηκε να απασχολούνται έξι (6) υπάλληλοι οι οποίοι δεν αναγράφονταν στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
•        Σε καφέ-μπαρ, διαπιστώθηκε να απασχολείται υπάλληλος, ο οποίος δεν αναγραφόταν στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Για τις παραπάνω περιπτώσεις, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, τονίζει η Οικονομική Αστυνομία που σημειώνει επίσης «ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. & Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων».