Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018 18:23

Απάντηση από το 1ο Δημοτικό Σχολείο για την επιβολή ομοιόμορφης ενδυμασίας των μαθητών σε εκδήλωση

Απάντηση από το 1ο Δημοτικό Σχολείο για την επιβολή ομοιόμορφης ενδυμασίας των μαθητών σε εκδήλωση

ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ 
Κύριε Μαρτίνο, φιλοξενήσατε άκριτα και χωρίς επικοινωνία με το σχολείο στην ιστοσελίδα της εφημερίδας σας καταγγελία γονέα την οποία όταν διαβάσαμε, συμπεράναμε τα εξής:...

  1. Η μουσικός του σχολείου δεν αποφασίζει για το τί θα φορέσουν οι μαθητές. Ο σύλλογος διδασκόντων αποφασίζει την εξωσχολική δράση και το σχολείο συντάσσει την υπεύθυνη δήλωση (συναίνεση του γονέα) και το ενημερωτικό σημείωμα.
  2. Καταγγέλλεται ότι ενώπιον 40 μαθητών, 4 δασκάλες σχολίαζαν μαθήτρια. Φαντασίωση και συκοφαντία.
  3. Επειδή ένας γονέας με ρώτησε το πρωί της 19-12-18 εαν είναι υποχρεωτική η ένδυση των μαθητών όπως το ενημερωτικό σημείωμα παρότρυνε, η απάντηση ήταν: "Εάν έχετε καλώς, εαν όχι με τα καθημερινά ρούχα".
  4. Πέρυσι οι ίδιοι μαθητές με την ίδια ένδυση ευχήθηκαν και είπαν τα κάλαντα στο 1ο Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας χωρίς αντιδράσεις για τον ίδιο λόγο.

Κύριε Μαρτίνο, το σχολείο μας και οι εκπαιδευτικοί στοχεύουν σε άνοιγμα του σχολείου στο περιβάλλον της πόλης. Οι αποφάσεις είναι συλλογικές και άδικα κατηγορείται συγκεκριμένη εκπαιδευτικός. Για τους λόγους αυτούς παρακαλούμε να επανορθώσετε και να χρησιμοποιήσετε εαν το επιθυμείτε κομμάτια από την επιστολή που σας στέλνουμε.

Για τον σύλλογο διδασκόντων

ο Δ/ντής

Σπύρος Καμαρινόπουλος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αντί απάντησης παρουσιάζουμε το σχετικό ενημερωτικό σημείωμα, ώστε να βγάλει ο κάθε αναγνώστης το συμπέρασμα του για την υπόθεση αυτή:

Η καταγγελία που δημοσιεύσαμε ΕΔΩ

Στ.Μ.