Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2018 15:41

Επιστολή και από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας

ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΗ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 
Και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας παρεμβαίνει στο θέμα της επιβολής στους μαθητές Τάξης Δημοτικού Σχολείου της Καλαμάτας ομοιόμορφης ενδυμασίας προκειμένου να πουν τα κάλαντα στον Μητροπολίτη. Μόνο που και αυτή η παρέμβαση φαίνεται ότι είναι εκτός θέματος, γιατί η καταγγελία που μας έστειλε για να δημοσιεύσουμε γονέας δεν αφορούσε την εκδήλωση αλλά την επιβολή της ομοιόμορφης ενδυμασίας, όπως και τη συμπεριφορά εκπαιδευτικού σε μαθήτρια. Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ασχολείται με κάτι που δεν ήταν θέμα της καταγγελίας, ότι δηλαδή δήθεν η καταγγελία στόχευε την επιλογή να ψαλλούν τα κάλαντα στον Μητροπολίτη…

Ειδικότερα από το Σύλλογο λάβαμε την εξής επιστολή με θέμα «Για τα κάλαντα μαθητών στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη

Μεσσηνίας»

Αγαπητέ κε Μαρτίνο.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Μεσσηνίας σχετικά με όσα αναρτήθηκαν στη έγκριτη ηλεκτρονική σας εφημερίδα για τα κάλαντα που έψαλαν μαθητές δημοτικού σχολείου στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

Οι όποιες δραστηριότητες των μαθητών γίνονται για συγκεκριμένους εκπαιδευτικούς και παιδαγωγικούς σκοπούς και στόχους, αποφασίζονται από τα όργανα διοίκησης των σχολικών μονάδων, πάντα σύμφωνα με τη νομοθεσία και η συμμετοχή των μαθητών γίνεται με την ενυπόγραφη συγκατάθεση των γονέων.

Οι εκπαιδευτικοί του συγκεκριμένου σχολείου που οι μαθητές έψαλαν τα κάλαντα στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη όπως και όλοι οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε όλα τα σχολεία επιτελούν στο έπακρον τα καθήκοντά τους και καθημερινά αγωνιούν και προσπαθούν το καλύτερο για τους μαθητές.

Σ’ αυτό τον καθημερινό αγώνα των εκπαιδευτικών, που είναι κατάθεση ψυχής στις αίθουσες διδασκαλίας, καλούμε τους γονείς να είναι στο πλευρό των εκπαιδευτικών στηρίζοντας το έργο τους, να συνεργάζονται μαζί τους προς όφελος των παιδιών τους αλλά για να έχουν και την σωστή πληροφόρηση – ενημέρωση για θέματα και δραστηριότητες που αφορούν τα παιδιά τους.

Ευχόμαστε χρόνια πολλά σε όλους και τα φετινά Χριστούγεννα ας γίνει η ψυχή μας φάντη για να γεννηθεί η αγάπη και η ειρήνη.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Παναγιωτόπουλος Παναγιώτης

Ο Γ. Γραμματέας Κορομηλάς Περικλής”.

Τα δημοσιεύματα που έχουν προηγηθεί ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ