Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2023 11:19

Ακτινογραφίες στο σπίτι: Ποια είναι τα οφέλη και η προοπτική για το μέλλον

Ακτινογραφίες στο σπίτι: Ποια είναι τα οφέλη και η προοπτική για το μέλλον

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες υπηρεσίες νοσηλείας κατ οίκον προσφέρονται στους ασθενείς μακριά από τα νοσοκομεία και τις κλινικές. Η τεχνολογία της τηλεϊατρικής σε συνδυασμό με τις υπηρεσίες του διαδικτύου έχει βοηθήσει πολύ σε αυτό τον τομέα. Μία από αυτές τις καινοτομίες είναι και η υπηρεσία ακτινογραφίας στο σπίτι που θα αναλύσουμε παρακάτω. Με αυτή την καινούργια υπηρεσία παρέχεται η δυνατότητα στους ασθενείς να βγάλουν ακτινογραφίες στο σπίτι  χωρίς να χρειάζεται να μεταβούν σε ένα νοσοκομείο ή κλινική. Την  μέθοδο αυτή την αναλαμβάνουν εξειδικευμένοι γιατροί και προσωπικό που με μια μονάδα κινητής ακτινογραφίας επισκέπτονται τον ασθενή στο σπίτι του. Τα βασικότερα πλεονεκτήματα των ακτινογραφιών στο σπίτι είναι τα εξής:

 

 

Εξοικονόμηση χρόνου & χρημάτων

 

Οι ασθενείς δεν χρειάζεται να μεταβούν σε ένα νοσοκομείο ή κλινική για να υποβληθούν σε ακτινογραφία. Αυτό μπορεί να τους εξοικονομήσει αρκετό χρόνο και χρήματα, ειδικά για τους ασθενείς που δεν έχουν διαθέτουν κάποιο μεταφορικό μέσο ή που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές.

 

Ευκολία πρόσβασης

 

Οι ακτινογραφίες στο σπίτι είναι πλέον εφικτό να γίνουν και σε ασθενείς που δεν μπορούν να μετακινηθούν, λόγω του ότι υποφέρουν από κινητικά προβλήματα ή είναι σοβαρά άρρωστοι.

 

Ιδιωτικότητα

 

Οι ασθενείς μπορούν να υποβληθούν σε μια ακτινογραφία στον χώρο τους, όπου αισθάνονται πιο άνετα και όπου μπορούν να απολαμβάνουν την ιδιωτικότητα του σπιτιού τους.

 

Περισσότερη ασφάλεια

 

Οι ακτινογραφίες στο σπίτι μπορεί να είναι πιο ασφαλείς για τους ασθενείς από την ακτινογραφία σε ένα νοσοκομείο ή κλινική. Αυτό συμβαίνει επειδή οι ασθενείς δεν χρειάζεται να εκτεθούν σε ιούς ή βακτήρια που μπορεί να υπάρχουν σε ένα τέτοιο περιβάλλον.

 

Μείωση του άγχους & του στρες

 

Η επίσκεψη σε ένα νοσοκομείο ή κλινική μπορεί να είναι μια αγχωτική εμπειρία για πολλούς ασθενείς. Η ακτινογραφία στο σπίτι μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς να αποφύγουν το άγχος και το στρες.

 

Βελτίωση της ποιότητας ζωής

 

Η υπηρεσία αυτή  μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς να έχουν μία πιο ποιοτική ζωή. Οι ασθενείς δεν χρειάζεται να εγκαταλείψουν το σπίτι τους για να υποβληθούν σε ακτινογραφία. Μπορούν να παραμείνουν στον χώρο τους και να συνεχίσουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες. Επίσης, πολλές παθήσεις απαιτούν συνεχόμενες εξετάσεις και ελέγχους. Αυτοί οι έλεγχοι περιλαμβάνουν και την τακτική λήψη ακτινογραφιών. Με αυτόν τον τρόπο ο ασθενής δεν κουράζεται και δεν ταλαιπωρείται με συνεχόμενες μετακινήσεις.

 

Στην Ελλάδα, η υπηρεσία αυτή έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν πλέον πολλές εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες ακτινογραφίας στο σπίτι και η ποιότητα των υπηρεσιών αυτών έχει βελτιωθεί σημαντικά.

 

Αν έχετε και εσείς την ανάγκη να υποβληθείτε σε ακτινογραφία, ενδεχομένως θα μπορούσατε να εξετάσετε την επιλογή της ακτινογραφίας στο σπίτι. Θα διαπιστώσετε ότι αυτή η επιλογή θα σας εξοικονομήσει χρόνο, χρήματα και θα σας προσφέρει μεγαλύτερη ευκολία, ιδιωτικότητα και ασφάλεια.