Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016 17:17

Ενστάσεις για τις απ’ ευθείας αναθέσεις του Δήμου αποκλειστικά στο "Κεντρικόν"

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Ζήτημα για τις συνεχείς απευθείας αναθέσεις αποκλειστικά στο εστιατόριο «Κεντρικόν», έβαλε ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Δημήτρης Φαββατάς, το μεσημέρι, κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Σημειώνεται ότι το εστιατόριο είναι ιδιοκτησίας του αδελφού του προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής και αντιδήμαρχου, Δημήτρη Μπούχαλη, ο οποίος τόνισε ότι συνειδητά γίνονται από το Δήμο απευθείας αναθέσεις στη συγκεκριμένη επιχείρηση. Όπως εξήγησε, ο Δήμος είναι ιδιοκτήτης του κτηρίου στο οποίο στεγάζεται η επιχείρηση (πρώην Δημοτικό Αναψυκτήριο του Νέδοντα), εσοδεύει από αυτή περίπου 30.000 ευρώ για το ενοίκιο και μέσα από αυτή τη συμβατική σχέση η δημοτική αρχή έχει επιλέξει να αναθέτει στη συγκεκριμένη επιχείρηση τις προμήθειες χυμών, καφέδων, αναψυκτικών για τις ανάγκες του Δημαρχείου κ.λπ Επιπλέον είπε ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση εξυπηρετεί το Δημαρχείο γιατί βρίσκεται ακριβώς απέναντί της…

Πάντως ο Δημήτρης Φαββατάς μίλησε για δεκάδες απευθείας αναθέσεις και μάλιστα όχι μόνο από το Δήμο αλλά και από τη Φάρις και από την Περιφέρεια και από άλλους Δήμους. Τόνισε ότι δεν είναι σωστό να γίνονται αποκλειστικά στη συγκεκριμένη επιχείρηση οι αναθέσεις όταν γύρω από το Δημαρχείο υπάρχουν και άλλες ανάλογες επιχειρήσεις. Τέλος, ζήτησε σε επόμενη συνεδρίαση να του δοθούν στοιχεία για το άθροισμα των αναθέσεων που έχουν γίνει στην επιχείρηση αυτή.
Ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπούχαλης τόνισε από την πλευρά του ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση αναβάθμισε το χώρο του πρώην Δημοτικού Αναψυκτήριου, ο οποίος ανέφερε ότι ήταν ερείπιο και κέντρο ναρκομανών. Σημείωσε επίσης ότι δεν υπάρχει λόγος ο Δήμος να αναθέτει σε κάποια άλλη επιχείρηση τις προμήθειες που αναθέτει στη συγκεκριμένη, δεδομένου ότι αυτή πληρώνει κάθε χρόνο στο Δήμο 30.000 ευρώ για το ενοίκιο.
Ότι ο Δημήτρης Φαββατάς δεν κάνει σωστή αντιπολίτευση ασχολούμενος με τέτοια θέματα υποστήριξε ο Θανάσης Ηλιόπουλος, πρόεδρος της Φάρις, που τόνισε ότι οι απ’ ευθείας αναθέσεις αφορούν αστεία ποσά και υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση δεν έχει προνομιακή αντιμετώπιση από τη Φάρις.
Στ.Μ.