Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016 20:58

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας από φορείς της Καλαμάτας κατά του οδοστρωτήρα του ασφαλιστικού

Βασίλης Γεωργιόπουλος (Α' ΕΛΜΕ), Όλγα Θεοδώρου (Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας), Σωτήρης Τσώνης (Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας) και Νικολίνα Λέκκα (Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ) Βασίλης Γεωργιόπουλος (Α' ΕΛΜΕ), Όλγα Θεοδώρου (Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας), Σωτήρης Τσώνης (Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας) και Νικολίνα Λέκκα (Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ)

ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΡΙΤΗΣ
Σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση καλούν συνδικαλιστικοί και άλλοι φορείς της Καλαμάτας, τη Μεγάλη Τρίτη, στις εφτά το απόγευμα. Συμμετέχουν το Εργατικό Κέντρο της Καλαμάτας, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας, η Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας και άλλοι φορείς…

Κάλεσμα συμμετοχής απεύθυναν, σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σωτήρης Τσώνης, πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Νικολίνα Λέκκα, ο πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Βασίλης Γεωργιόπουλος και η εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου, Όλγα Θεοδώρου.
Το Εργατικό Κέντρο τονίζει: «Οι δανειστές ζητούν πρόσθετα μέτρα 3,6 δις προκειμένου να σιγουρευτούν ότι  θα είναι εφικτοί οι στόχοι του πρωτογενούς πλεονάσματος.
Από τα 5,4  δις πήγαμε στα 9 δισ.
Οι υπογραφές δεν  μπήκαν, η ταρίφα μεγαλώνει και η  σκληρή διαπραγμάτευση συνεχίζεται.
Η ελληνική οικονομία βυθίζεται σε μεγαλύτερη ύφεση και τα μέτρα του 3 μνημονίου φαίνεται ότι θα γίνουν χειρότερα.
Η αύξηση των φόρων , η μείωση των συντάξεων θα δημιουργήσουν μεγαλύτερα οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα.
Ο  οδοστρωτήρας του ασφαλιστικού  οι δραματικές περικοπές στα εισοδήματα , η φοροεπιδρομή και γενικότερα τα αδιέξοδα και καταστροφικά μέτρα του τρίτου και επαχθέστερου μνημονίου το μόνο που πετυχαίνουν είναι να κάνουν δυσβάστακτο το παρόν και αβέβαιο το  μέλλον των εργαζομένων των συνταξιούχων και των ανέργων που δεν αντέχουν  να  σηκώνουν  στις πλάτες τους άλλα βάρη.
Οι συντάξεις απ’ ότι φαίνεται θα μετατραπούν σε επιδόματα  φτώχειας καταστρέφοντας τους εργαζόμενους και υποθηκεύοντας το μέλλον των νέων γενεών, οι κόκκινες γραμμές φαίνεται ότι σβήνονται και η ανάπτυξη και η διεύρυνση της φορολογική  βάσης για να βγει η χώρα από την κρίση  αποτελούν όνειρο απατηλό.
Η εμμονή σε μέτρα φτωχοποίησης και εξαθλίωσης με τα τραγικά αποτελέσματα στην οικονομία και την κοινωνία δεν μπορούν και δεν πρέπει να συνεχιστούν.
Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι θα αντιπαρατεθούν σε αυτές τις ανάλγητες πολιτικές.
Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις για να ανατρέψουμε τα προηγούμενα και να ακυρώσουμε τα χειρότερα.
Αντοχές για νέα μέτρα δεν υπάρχουν.
Υπάρχουν όμως  αντοχές για επιτυχημένους απεργιακούς αγώνες με  ενότητα και μαζικότητα.
Η ΓΣΕΕ και το Ε.Κ.Κ. έχουμε λάβει απόφαση για 48ωρη Γενική Απεργία η οποία θα πραγματοποιηθεί όταν τα τεχνάσματα τελειώσουν και κατατεθεί στη Βουλή  τελικό νομοσχέδιο για ψήφιση.
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ 
ΤΗΝ Μ. ΤΡΙΤΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ 7:00 Μ.Μ.».
Η Α’ ΕΛΜΕ σημειώνει από την πλευρά της: «Θέμα: «Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, η περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Η  δική μας στάση και οι  αντιδράσεις μας μπορεί να κρίνουν πολλά. Όπως, ήδη, γνωρίζετε, η κυβέρνηση κατέθεσε το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, το οποίο οδηγεί σε ασφαλιστικό μεσαίωνα. Είναι  επίσης γνωστό ότι  η  συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών θα βγει στη σύνταξη στα 67. Φοβούνται τις αντιδράσεις των εργαζομένων και γι αυτό η συζήτηση και η ψήφιση του νομοσχεδίου θα γίνει τις ημέρες των διακοπών του Πάσχα.
Έφτασε, όμως, η στιγμή να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας και να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις μας. Ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος στην ισοπέδωση και των τελευταίων  κοινωνικών μας δικαιωμάτων. Είναι ανάγκη, λοιπόν, να απαντήσουμε  μαζικά, ενωτικά, συναδελφικά, να πάμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Η λογική της ανάθεσης  πρέπει να ηττηθεί, η απογοήτευση και η αδιαφορία να μετατραπούν σε συμμετοχή και κοινή δράση.
Στο πλαίσιο αυτό σας καλούμε να συμμετάσχετε μαζικά στο συλλαλητήριο το οποίο θα γίνει  στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, την Τρίτη 26  Απριλίου, στις 19:00μμ.
ΟΙ  ΜΑΖΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ.
Η  ΕΝΟΤΗΤΑ  ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ, Η ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗ ΝΙΚΗ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ».
Η Όλγα Θεοδώρου τόνισε, ως εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας: «Η απάντηση των δικηγόρων στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό είναι η συνέχιση της αποχής. Πλέον η άσκηση της δικηγορίας δεν είναι τίποτα άλλο παρά τρόπος επιβίωσης, ιδίως για τους νέους συναδέλφους που βρίσκονται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση. Γι’ αυτό λέμε όχι σε αυτό το ασφαλιστικό, το οποίο θα οδηγήσει στην εξαθλίωση του δικηγορικού κόσμου. Γι’ και ο Δικηγορικός Σύλλογος συμμετέχει στο συλλαλητήριο που θα γίνει την Τρίτη στην Καλαμάτα και καλεί σε συμμετοχή όλους τους συναδέλφους».
Στ.Μ.