Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2016 19:34

Πέθανε ενώ κολυμπούσε ο άξιος και σεμνός δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργιόπουλος

Ο Γιώργος Γεωργιόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Δημαρχείο της Μεσσήνης, για την έκθεση έργων του Α. Τάσσου για τη γυναίκα, την οποία διοργάνωσαν ο Δήμος και η εταιρεία εικαστικών τεχνών "Α. Τάσσος". Ο δημοσιογράφος Γ. Γεωργιόπουλος ήταν μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας "Α. Τάσσος" (φωτογραφία από το MessiniaPress) Ο Γιώργος Γεωργιόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Δημαρχείο της Μεσσήνης, για την έκθεση έργων του Α. Τάσσου για τη γυναίκα, την οποία διοργάνωσαν ο Δήμος και η εταιρεία εικαστικών τεχνών "Α. Τάσσος". Ο δημοσιογράφος Γ. Γεωργιόπουλος ήταν μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας "Α. Τάσσος" (φωτογραφία από το MessiniaPress)

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗ 
Αδύνατο είναι για τους φίλους και γνωστούς του Γιώργου Γεωργιόπουλου, του γνωστού δημοσιογράφου από τον Αριστομένη, να συνειδητοποιήσουν ότι πια δεν βρίσκεται στη ζωή. Το μεσημέρι έκανε το μπάνιο του στο Τσαπί, κοντά στο Βασιλίτσι, όταν για άγνωστο ακόμα λόγο έχασε τις αισθήσεις του, κόσμος τον ανέσυρε στην ακτή, γιατρός και νοσοκόμες που τυχαία βρίσκονταν εκεί προσπάθησαν να τον συνεφέρουν, μάταια όμως...

Ο Γιώργος Γεωργιόπουλος μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Πύλου, μετά στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, όπου τη Δευτέρα θα γίνει νεκροψία προκειμένου να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου του.
Ως φοιτητής ο Γιώργος Γεωργιόπουλος συμμετείχε στο αντιδικτατορικό κίνημα, εργάστηκε στον «Ριζοσπάστη», στην «Πρώτη», στις «Εικόνες» και για πολλά χρόνια στην εφημερίδα «Έθνος», από την οποία και συνταξιοδοτήθηκε. Στο «Έθνος» είχε διατελέσει υπεύθυνος του Οικονομικού και ακολούθως του ένθετου για την Εργασία, το οποίο ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένο. Ήταν πολλά χρόνια συνεργάτης του περιοδικού «Flashτης Μεσσηνίας», υπεύθυνος της στήλης «Ιστορικές αναδρομές», καθώς αγαπούσε ιδιαίτερα την ιστορία.
Ήταν 62 ετών, παντρεμένος με δύο παιδιά. Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα ή την Τρίτη.
Ο Γιώργος Γεωργιόπουλος ξεχώριζε για το ήθος του, ήταν δημοσιογράφος εργατικός, διαβασμένος, έγκυρος, σεμνός. Η απώλειά του έχει γεμίσει θλίψη όσους τον γνώριζαν.
Στ.Μ.