Σάββατο, 20 Αυγούστου 2016 15:59

Τη διώρυγα του Ισθμού θα διασχίσουν Καλαματιανοί αθλητές του τρίαθλου

SWIM THE CANAL 
Τη διώρυγα της Κορίνθου στον Ισθμό, κολυμπώντας, πρόκειται να διασχίσουν Καλαματιανοί αθλητές του τρίαθλου, συμμετέχοντας στον αγώνα «Swim the canal» που θα διεξαχθεί στις 27 Σεπτέμβρη. Ήδη στη διοργάνωση έχει δηλώσει συμμετοχή η Βανέσσα Κουκούτση, ενώ ετοιμάζονται και άλλοι αθλητές, όπως οι Τάκης Λαγοπάτης, Κατερίνα Κονταργύρη, Λάκης Λαγωνικάκος, Ηλίας Αθανασόπουλος, Λάμπρος Γκιούλος, Βασίλης Μίχος, Κώστας Κρανιώτης και Γιώργος Καστριτσέας. Υπάρχει δε η σκέψη και για δημιουργία Καλαματιανής αποστολής, που θα πάρει μέρος ως ομάδα στον αγώνα, με την ονομασία «24100 TRIATHLON CLUB»...

Η απόσταση που θα διανύσουν οι αθλητές είναι μεγαλύτερη από 6 χιλιόμετρα και συγκεκριμένα 6.346 μ. ενώ το χρονικό όριο τερματισμού υποχρεωτικά οι 4 ώρες.

Στοιχεία για τη διαδρομή 
Ο Ισθμός της Κορίνθου είναι μια στενή λωρίδα γης που ενώνει τη Στερεά Ελλάδα με την Πελοπόννησο ενώ η διώρυγα που έχει διανοιχθεί σε αυτόν ενώνει τον Σαρωνικό με τον Κορινθιακό κόλπο. Η διώρυγα τέμνει σε ευθεία γραμμή τον Ισθμό της Κορίνθου σε μήκος 6.346 μ.Το πλάτος της στην επιφάνεια της θάλασσας είναι24,6 μ.και στο βυθό21,3 μ., ενώ το βάθος της κυμαίνεται μεταξύ7,50 έως 8 μ

Στις δύο άκρες της Διώρυγας του Ισθμού λειτουργούν δυο σύγχρονες βυθιζόμενες γέφυρες, η μια προς την πλευρά του Κορινθιακού (στην Ποσειδωνία) και η άλλη προς την πλευρά του Σαρωνικού (στα Ίσθμια). 

Λόγω της ιδιαιτερότητας του καναλιού της Διώρυγας με τα δυνατά εναλλασσόμενα (ανά έξι ώρες) θαλάσσια ρεύματα και προς εξασφάλιση της υγείας των αθλητών και της καλύτερης δυνατής οργάνωσης του αγώνα "SWIM ACROSS CORINTH CANAL" η Διεύθυνση της Διώρυγας της Κορίνθου Α.Ε.ΔΙ.Κ θα προαναγγείλει και θα υποδείξει το Σταθμό Εκκίνησης και την ακριβή της ώρα καθώς και τον Σταθμό τερματισμού δυο ημέρες πριν και συγκεκριμένα στις 25 Σεπτεμβρίου. Οι αθλητές που θα αγωνιστούν, θα ενημερωθούν εγκαίρως τηλεφωνικώς και με e-mail από την επιτροπή διοργάνωσης για την ακριβή ώρα και την τοποθεσία των Σταθμών του αγώνα. Η Εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί από την πλευρά της Διώρυγας (βυθιζόμενη γέφυρα) στην οποία τα θαλάσσια ρεύματα θα ρέουν προς όφελος των αθλητών (να ρέουν με φορά κατεύθυνσης προς το σταθμό τερματισμού). 

Η στενότητα της θαλάσσιας λωρίδας της Διώρυγας υποχρεώνει την Εκκίνηση να γίνει ανά κύματα σε ομάδες των 50 (πενήντα) ατόμων, σύμφωνα με τις χρονικές επιδόσεις που έχουν δηλώσει κατά την υποβολή συμμετοχής τους και όχι με βάση τις ηλικιακές κατηγορίες στις οποίες ανήκουν. Η χρονική απόσταση Εκκίνησης μεταξύ των ομάδων ορίζονται τα 2:00 (δύο) λεπτά. Οι ομάδες θα διαχωριστούν με διαφορετικό χρώμα σκουφάκι που θα τους προσφέρει η διοργάνωση στη Γραμματεία. 

Ο τερματισμός των αθλητών θα γίνει μέσα στο νερό σε ειδικά διαμορφωμένη αψίδα μέτρησης χρόνου. Χρονικό όριο τερματισμού ορίζονται υποχρεωτικά οι 4 (τέσσερις) ώρες.

(Οι πληροφορίες είναι από την ιστοσελίδα www.swimthecanal.com).

M.N.