Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016 09:12

Σπίρτζης: Η περιμετρική της Καλαμάτας έγινε με σύμβαση που δεν ήταν υπέρ του δημόσιου συμφέροντος

"ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ Ο κ. ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ Η ΝΔ"
Οι συμβάσεις παραχώρησης που υπέγραψαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις για τους αυτοκινητόδρομους εξυπηρετούσαν άλλα συμφέροντα και όχι του δημοσίου και των πολιτών, αντίθετα ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο με δισεκατομμύρια ευρώ για αποζημιώσεις προς τους παραχωρησιούχους και τους πολίτες με βαριά διόδια. Αυτά τόνισε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, που το μεσημέρι του Σαββάτου επιθεώρησε την περιμετρική της Καλαμάτας, μαζί με τον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, λίγο πριν το πρώτο τμήμα του δρόμου, από το Praktikerτης Θουρίας μέχρι την Αρτέμιδος, δοθεί στην κυκλοφορία…

«Δυστυχώς οι προηγούμενες κυβερνήσεις φρόντισαν όλες οι παραχωρήσεις να έχουν συμβάσεις που δεν ήταν υπέρ του δημόσιου συμφέροντος, υπέρ του πολίτη», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υποδομών, ο οποίος επιπλέον -απαντώντας και στον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, που προχθές είχε δηλώσει ότι η σημερινή κυβέρνηση επί ενάμιση χρόνο δεν είχε κάνει τίποτα για την περιμετρική της Καλαμάτας-ανέφερε: «…η σύμβαση που βρήκαμε (για την περιμετρική) δεν εξυπηρετούσε τους πολίτες και το δημόσιο συμφέρον. Καλό θα ήταν ο κ. Σαμαράς να κάνει την αυτοκριτική του συνολικά για την παράταξή του, για την κυβέρνησή του και για τις εξελίξεις που είχαμε στα έργα. Για το ότι μετά  από δέκα χρόνια δεν είχαν ολοκληρωθεί ούτε οι απαλλοτριώσεις ούτε οι απαιτούμενες εργασίες για αδειοδοτήσεις, οι περιβαλλοντικές μελέτες, τα τεχνολογικά προβλήματα σε σημεία που τέμνονταν ο αυτοκινητόδρομος με το σιδηρόδρομο και μια σειρά άλλα προβλήματα. Αυτά θα έπρεπε να τα κρύβει και ο κ. Σαμαράς  και η Ν.Δ., όπως θα έπρεπε να κρύβει τις αρχικές συμβάσεις που έκανε πάλι η ΝΔ, με υπουργό τότε τον κ. Σουφλιά και τα ζουν σήμερα οι πολίτες της χώρας. Μπορεί να τα δει κανείς στα διόδια που θεσμοθέτησε και δεσμεύτηκε ο κ. Σουφλιάς και στα εκατοντάδες δισεκατομμύρια που έχουν δοθεί από εκείνες τις συμβάσεις για αποζημιώσεις, λόγω των καθυστερήσεων και λόγω των δεσμεύσεων που είχε το κράτος μέσα από αυτές τις συμβάσεις, σε ένα χρόνο να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαλλοτριώσεις και όλες οι αρχαιολογικές εργασίες. Άρα καλό θα ήταν να κρύβονται η Ν.Δ. και τα στελέχη της γι’ αυτά τα έργα και για τα προβλήματα που έφεραν στον ελληνικό λαό και στην ανάπτυξη της χώρας και να μην κάνουν  κριτική. Λίγη αυτοσυγκράτηση να έχουν και ο Σαμαράς και τα στελέχη της ΝΔ».
Κατά τα άλλα ο υπουργός Υποδομών τόνισε ότι η σημερινή κυβέρνηση προχώρησε σε σκληρή διαπραγμάτευση με τους παραχωρησιούχους και πλέον αισθάνεται δικαιωμένη διότι οι αυτοκινητόδρομοι προχωρούν και ειδικότερα ο αυτοκινητόδρομος του Μορέα με την περιμετρική της Καλαμάτας ολοκληρώνεται, ενώ τώρα, πρόσθεσε, «συνεχίζουμε για να προχωρήσουμε τα αναλογικά διόδια σε όλους τους αυτοκινητόδρομους όπως έχουμε συμφωνήσει για την επόμενη χρονιά και για να ολοκληρώσουμε τις υποδομές της χώρας».
Στ.Μ.