Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017 19:34

Αντίσταση στη νέα αντεργατική επίθεση και στον ιμπεριαλισμό λέει το ΠΑΜΕ τη φετινή Εργατική Πρωτομαγιά

Γιάννης Κατσιμπούρης και Παναγιώτης Κουφαλάκος Γιάννης Κατσιμπούρης και Παναγιώτης Κουφαλάκος

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ 
Αντίσταση στη «νέα κορύφωση της αντεργατικής επίθεσης» αλλά και επαγρύπνηση για τους σχεδιασμούς του ιμπεριαλισμού, που περιλαμβάνουν ακόμη και πολεμικές συρράξεις στην ευρύτερη περιοχή μας. Αυτό είναι το περιεχόμενο του φετινού πλαισίου του ΠΑΜΕ για τον γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Κουφαλάκος και ο εκπρόσωπος του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα, Γιάννης Κατσιμπούρης, απεύθυναν κάλεσμα στους εργαζόμενους προκειμένου να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που οργανώνει το ΠΑΜΕ για την Πρωτομαγιά και τη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας στις δέκα το πρωί της Δευτέρας…

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα αντιμέτωπα με τη νέα κορύφωση της αντεργατικής επίθεσης, η οποία έχει τη σφραγίδα της κυβέρνησης και του κεφαλαίου, τόνισε ο Παναγιώτης Κουφαλάκος. Πρόσθεσε ότι η νέα αντεργατική επίθεση στοχεύει στην περαιτέρω φορολόγηση των εργαζομένων, στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, στην κατάργηση της προσωπικής διαφοράς όσον αφορά τις συντάξεις και άλλα μέτρα, ύψους 3,6 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία παγιώνουν και όλα όσα έχουν ήδη αποφασιστεί.
Ωστόσο ο κ. Κουφαλάκος τόνισε ότι αυτή είναι η μια όψη του νομίσματος για την κατάσταση την οποία βιώνουν οι εργαζόμενοι, δεδομένου ότι υπάρχει και η άλλη όψη, αυτή της κλιμάκωσης της ιμπεριαλιστικής δράσης και των άδικων πολέμων από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ τόνισε ότι η κυβέρνηση συμμετέχει στους σχεδιασμούς αυτών των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, ότι η Ελλάδα πληρώνει τα περισσότερα χρήματα στο ΝΑΤΟ σε σχέση με το ΑΕΠ της και πως όλα αυτά πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο για την εξαγωγή συμπερασμάτων από τους εργαζόμενους.
Επιπλέον ο Παναγιώτης Κουφαλάκος τόνισε ότι οι εργαζόμενοι της Ελλάδας, της Τουρκίας και όλων των χωρών δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους και πρέπει να επαγρυπνούν και να αντιδράσουν στους σχεδιασμούς του κεφαλαίου που μπορούν να οδηγήσουν ακόμη και σε πολεμικές συρράξεις.
Ο Γιάννης Κατσιμπούρης επίσης απεύθυνε κάλεσμα στον κόσμο, ιδιαίτερα τους νέους που ζουν υπό καθεστώς εκμετάλλευσης ή ανασφάλειας να αντιδράσουν και να στείλουν ένα δυνατό μήνυμα ότι δεν πρόκειται να συμβιβαστούν με την ανέχεια. Επίσης κάλεσε τους εργαζόμενους να οργανωθούν, να συσπειρωθούν στα σωματεία τους να αντιδράσουν στη μισή ζωή και μισή δουλειά που επιβάλλει ο καπιταλισμός, να μην επιτρέψουν να οδηγηθούν σε πολεμικά πεδία για τα συμφέροντα των πετρελαιάδων, των λεφτάδων, του κεφαλαίου.  
Στ.Μ.