Δευτέρα, 08 Μαϊος 2017 19:08

Εκτός της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο Σπύρος Μωρακέας μετά από 25 χρόνια

Εκτός της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο Σπύρος Μωρακέας μετά από 25 χρόνια

ΔΕΝ ΕΘΕΣΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ 
Τη νέα του Νομαρχιακή Επιτροπή εξέλεξε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία και για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια περίπου δεν είναι μέλος της ο Σπύρος Μωρακέας, ο απερχόμενος γραμματέας της, ο οποίος δεν έθεσε καν υποψηφιότητα για το νομαρχιακό όργανο αλλά ήταν υποψήφιος και εξελέγη στην Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή Πελοποννήσου του ΣΥΡΙΖΑ. Η εκλογή της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής και των μελών της Περιφερειακής Συντονιστικής Επιτροπής έγινε στο πλαίσιο της 2ης Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία συμμετείχε και ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας. Η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή αποτελείται κατά 56% από νέα μέλη, το ποσοστό της ανανέωσης είναι εξαιρετικά υψηλό, ενώ μεταξύ των παλιών στελεχών που δεν έθεσαν υποψηφιότητα είναι και ο Κώστας Γεωργακίλας…

Όπως αναφέρεται από τα μέλη της Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης, ο Σπύρος Μωρακέας ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος για το νομαρχιακό κομματικό όργανο σημειώνοντας ότι η ανανέωση των στελεχών και το μείγμα των έμπειρων και των νέων προσώπων και ιδεών είναι χαρακτηριστικό στοιχείο της αριστεράς και σημαντική προϋπόθεση για την παραγωγική πολιτική λειτουργία του κόμματος.
Ειδικότερα, στην Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή Πελοποννήσου του ΣΥΡΙΖΑ εκλέχτηκαν οι Χαρά Κιουρή και Σπύρος Μωρακέας.
Στη νέα Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ εκλέχτηκαν οι: Γιάννης Ασημακόπουλος, Μαρία Βεργινάδη, Κώστας Ζαφειράκης, Στέλλα Καρλαύτη, Χαρά Κιουρή, Σπύρος Κρασσακόπουλος, Κώστας Κυριακόπουλος, Ναυσικά Λαγωνικάκου, Δημήτρης Λεβέντης, Αγγελική Μαντά, Ιωάννα Μαραβελή, Μιχαήλ Μιχαήλ, Σταμάτης Μπεχράκης, Βάνα Μπιτσάνη, Νίκος Πατσαρίνος, Τάσος Πολυχρονόπουλος, Θανάσης Σούμπλης, Δημήτρης Σωφρονάς, Ζωή Τσορόβα, Κώστας Τσορώνης, Γρηγόρης Τσώνης, Βαγγέλης Φιλόπουλος, Βασίλης Φλώρος, Γιώργος Χιουτέας, Γιώργος Ψυχογιάννης.
Σύμφωνα με τη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ «η νέα νομαρχιακή επιτροπή ανανεώθηκε κατά 56% (14 νέα μέλη στα 25). Τις επόμενες ημέρες θα συγκληθεί με τη νέα της σύνθεση για να εκλέξει Συντονιστικό Όργανο, συντονιστή/στρια και αναπληρωτή συντονιστή/στρια».
Στ.Μ.