Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2017 14:13

Άλλο καράβι ψάχνει το υπουργείο Ναυτιλίας για το Καλαμάτα-Κύθηρα-Κρήτη

Άλλο καράβι ψάχνει το υπουργείο Ναυτιλίας για το Καλαμάτα-Κύθηρα-Κρήτη

ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ 
Λύση ώστε να ξαναλειτουργήσει η ακτοπλοϊκή γραμμή Καλαμάτας-Κυθήρων-Κρήτης αναζητεί το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, που κάνει ενέργειες ώστε να εκδηλωθεί το ενδεχόμενο ενδιαφέρον άλλης εταιρίας που θα μπορούσε να δρομολογήσει πλοίο, μετά τη βλάβη του «Βιτσέντζου Κορνάρου» της ΛΑΝΕ (Λασιθιώτικη Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρία). Αυτό δήλωσε στην KalamataJournalεκπρόσωπος του υπουργείου, με τον οποίο επικοινωνήσαμε τηλεφωνικώς. Πάντως από τη ΛΑΝΕ ανακοινώθηκε σήμερα ότι ο Βιτσέντζος Κορνάρος «παραμένει στην περιοχή του λιμένα Πειραιά σε κατάσταση απαγόρευσης απόπλου λόγω μη αποκατάστασης τεχνικής βλάβης. Ως εκ τούτου τα δρομολόγια του πλοίου από 07/07/2017 έως 17/07/2017 πρωί θα παραμείνουν ανεκτέλεστα»...

Από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μας ενημέρωσαν επίσης ότι η ΛΑΝΕ κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στον γενικό γραμματέα Διονύση-Χαράλαμπο Καλαματιανό για τη μη εκπλήρωση των συμβατικών υποχρεώσεών της, δηλαδή τη διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Καλαμάτας με τα Κύθηρα και την Κρήτη.
Ωστόσο μας τόνισαν ότι η σύμβαση με τη ΛΑΝΕ και γενικά οι σχετικές συμβάσεις δεν προβλέπουν ή επιβάλλουν στις αναδόχους εταιρίες την αντικατάσταση των πλοίων τους που εκτελούν τέτοια δρομολόγια σε περίπτωση βλάβης, όπως συμβαίνει με τον «Βιτσέντζο Κορνάρο».
Τέλος, από το υπουργείο δεν ήταν σε θέση να δηλώσουν οτιδήποτε για το αν θα λειτουργήσει τελικά η ακτοπλοϊκή γραμμή την καλοκαιρινή περίοδο που έχει απομείνει.
Στ.Μ.