Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017 01:03

Παναγιώτης Νίκας: Υπέστην μπούλινγκ από φίλιες δυνάμεις…

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΛΗΜΜΥΡΑ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Ότι μετά την πλημμύρα του περσινού Σεπτέμβρη στην Καλαμάτα έγινε στόχος μιας άδικης επιθετικότητας, ακόμη και από φίλιες δυνάμεις, όπως είπε χαρακτηριστικά, δήλωσε το βράδυ, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, απαντώντας σε μια υπαινικτική ερώτηση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Χάρη Βγενή για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής βορειοανατολικά του νέου δημαρχείου, η οποία κυριολεκτικά πνίγηκε και είχε και μια νεκρή ηλικιωμένη γυναίκα…

Ειδικότερα ο Χάρης Βγενής ρώτησε το δήμαρχο εάν μετά τα εγκαίνια του νέου Δημαρχείου υπάρχουν στο πρόγραμμα εγκαίνια έργων αντιπλημμυρικής προστασίας της απέναντι περιοχής που πνίγηκε στα νερά και τις λάσπες.

«Κοιτάξτε προφανώς ο απόηχος από τις περσινές πλημμύρες υπάρχει. Να συμφωνήσουμε ότι υπέστην και εγώ τα πάνδεινα λες και ήμουνα ο Θεός. Και δεν αναφέρομαι σε πολιτικό επίπεδο, αναφέρομαι σε ένα μπούλινγκ το οποίο έγινε, χωρίς προηγούμενο, ακόμα και από φίλιες δυνάμεις. Εντάξει, τα ζήσαμε αυτά. Και δεν δέχομαι ότι κανένας σε αυτή την αίθουσα είναι περισσότερο ευαίσθητος από τον άλλο. Προφανώς υπήρξαν διάφορα ζητήματα που έμπλεξαν σε μια καταιγίδα η οποία συνέβη», απάντησε ο δήμαρχος.

Σημείωσε ακόμη ότι περιμένει από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο αναπτυξιακό συνέδριο που θα γίνει στην Τρίπολη να ανακοινώσει την δρομολόγηση ενός τεράστιου αντιπλημμυρικού έργου, αναφέροντας σχετικά: «Εγώ έχω πάει τρεις φορές στην Αθήνα. Υπάρχει ρητή υπόσχεση, περιμένω να γίνουν ανακοινώσεις στο αναπτυξιακό συνέδριο που θα γίνει στην Τρίπολη. Μιλάμε για ανάγκη αντιπλημμυρικής θωράκισης της πόλης από την Παναγίτσα μέχρι τα Αρφαρά και προστασία του κάμπου ολόκληρου μέχρι τη Μεσσήνη. Μιλάμε για έργο δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που συνδέεται ασφαλώς με τον αυτοκινητόδρομο και εύχομαι και ελπίζω σύντομα να έχουμε εξαγγελίες».

Επιπλέον ο κ. Νίκας ανέφερε ότι «δεν νομίζω να αμφισβητεί κανείς ότι έχουμε σε εξέλιξη ένα έργο και θα λειτουργήσει το χειμώνα, από τη Θουρία μέχρι το Νοσοκομείο. Και ένα έργο που είναι υπό δημοπράτηση -και δυστυχώς έχουμε 42 βήματα  για να έρθει ο εργολάβος- το οποίο έργο θα πάρει τα νερά από τη Σπερχογεία μέχρι το Ασπρόχωμα. Πόσες δεκαετίες έχουμε πρόβλημα όταν έχουμε μεσαία βροχή στον παλιό εθνικό δρόμο; Και κανείς δεν αμφισβητεί ότι πήραμε 2,5 εκατομμύρια ευρώ για το άλλο σημαντικό έργο, από την Παναγίτσα μέχρι το Νέδοντα, να κρατήσουμε τα νερά στο ανάντι εδώ».

Τέλος ο δήμαρχος επανέλαβε: «Το μεγαλύτερο μας πρόβλημα, δυστυχώς δεν το λέμε αλλά καλό είναι να το λέμε, ότι όταν έχουμε (υδάτινους) αποδέκτες που ξεκινάνε με 10 μέτρα φάρδος και καταλήγουν στη θάλασσα μισό μέτρο, έχουμε καταπατήσει ότι μπορέσαμε και στη συνέχεια πήραμε τα αυθαίρετα και τα νομιμοποιήσαμε».
Στ.Μ.