Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017 16:31

Βαγγέλης Ξυγκώρος: Ερχόμαστε στο Επιμελητήριο για να χτίσουμε, όχι να γκρεμίσουμε

Ανδρέας Ζαγάκος, Βαγγέλης Ξυγκώρος και Μαριλένα Γυφτέα Ανδρέας Ζαγάκος, Βαγγέλης Ξυγκώρος και Μαριλένα Γυφτέα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ
Νέος συνδυασμός, με νέα πρόσωπα και με όρεξη για δουλειά, χωρίς όμως αποκλεισμό των παλιών, χωρίς αφορισμούς για το έργο των προηγούμενων διοικήσεων αλλά και με ένα στρατηγικό σχέδιο για το που μπορεί να φτάσει η Μεσσηνία και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας την επόμενη πενταετία. Κάπως έτσι περιέγραψε το μεσημέρι την υποψηφιότητα του συνδυασμού «Μεσσηνία – Καινοτομία», ο επικεφαλής του, Βαγγέλης Ξυγκώρος, σε συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε στο Επιμελητήριο, πλαισιωμένος από την επιχειρηματία Μαριλένα Γυφτέα και τον πρόεδρο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, Ανδρέα Ζαγάκο. Ο Βαγγέλης Ξυγκώρος είναι διευθύνων σύμβουλος της Μεσσηνιακής Βιομηχανίας Χυμών και Οίνων «Αστήρ» και εμπορικός διευθυντής της «Οινομεσσηνιακής». Γεννήθηκε στην Καλαμάτα, είναι πτυχιούχος της Σχολής Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Μακεδονίας, μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος…

XYGKOROS.jpg«Είμαστε μια ομάδα νέων ανθρώπων, επιχειρηματίες, μέλη του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας που παρακολουθούμε εδώ και χρόνια τη δράση του Επιμελητηρίου, που γνωρίζουμε πολύ καλά το ρόλο και τη σημασία του επιμελητηριακού θεσμού, είμαστε επαγγελματίες που βιώνουμε σε καθημερινή βάση τις ίδιες δυσκολίες και πιστεύουμε ότι τα προβλήματα αντιμετωπίζονται καλύτερα μόνο όταν η επιχειρηματική κοινότητα είναι ενωμένη και με σχέδιο, με σοβαρότητα και επιχειρήματα διεκδικεί λύσεις από την πολιτεία, την κεντρική εξουσία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση», δήλωσε ο Βαγγέλης Ξυγκώρος, ξεκινώντας την επικοινωνία του με τους δημοσιογράφους.

 

ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ
Απαντώντας σε ερωτήσεις επέμεινε ότι «βασικός στόχος της προσπάθειάς μας ήταν να εμπλακούν νέοι άνθρωποι και άνθρωποι που δεν είχαν εμπλακεί στο παρελθόν στον επιμελητηριακό θεσμό», τονίζοντας μάλιστα ότι με αυτή την ανανέωση θα μεταδοθεί και σε άλλους επιχειρηματίες και επαγγελματίες που στέκονται μακριά από το Επιμελητήριο ότι αξίζει η ενασχόληση με τον επιμελητηριακό θεσμό που μπορεί να προσφέρει πολλά στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και γενικότερα του τόπου.

Επιπλέον όμως ο Βαγγέλης Ξυγκώρος ανέφερε ότι ο συνδυασμός του στηρίζεται και από παλιούς επιμελητηριακούς παράγοντες, σημειώνοντας ότι «το όραμά τους το χρειαζόμαστε για να προχωρήσουμε μπροστά».

ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Σε ό,τι αφορά το ρόλο των κομμάτων σε σχέση με τον επιμελητηριακό θεσμό ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μεσσηνία – Καινοτομία» απάντησε ότι «πιστεύω απόλυτα πως τα κόμματα είναι κυψέλες δημοκρατίας, είναι οι θεσμοί του δημοκρατικού πολιτεύματος. Και εμείς, ως επιμελητηριακός θεσμός, πρέπει να συνεργαστούμε, να βοηθήσουμε τα κόμματα να φέρουν προτάσεις και να πάνε μπροστά αυτό που ονομάζουμε επιχειρείν και επιχειρηματικότητα».

Ερωτηθείς εάν ο συνδυασμός του θα έχει ή θα ζητήσει τη στήριξη κάποιου κόμματος απάντησε «δεν υπάρχει θέμα στήριξης, εμείς είμστε εδώ, είμαστε ακομμάτιστοι, είμαστε από όλες τις πλευρές του φάσματος και θέλουμε να πάμε μπροστά το Επιμελητήριο. Έναν καλό λόγο ή κάτι τέτοιο δεν θα το αρνηθούμε αλλά μέχρι εκεί».

Επιπλέον σημείωσε ότι είναι σημαντικό που στο συνδυασμό του συμμετέχουν πρόσωπα από όλο το πολιτικό φάσμα γιατί «μόνο από αυτή τη διαφορετικότητα θα προκύψει ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα για να προχωρήσουμε μπροστά για τις επιχειρήσεις μας».

SOTHRAS-L-ZAGAKOS-A-XYGKOROS-B-KRANIOTHS-P-GEORGAKILAS-N-GYFTEA-MAR-TSAMHS-DHM-13-10-17.jpg

 

Λάμπρος Σώτηρας, Ανδρέας Ζαγάκος, Βαγγέλης Ξυγκώρος, Παύλος Κρανιώτης, Νίκος Γεωργακίλας, Μαριλένα Γυφτέα και Δημήτρης Τσάμης
ΔΕΝ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ

Σχετικά με τις προηγούμενες διοικήσεις του Επιμελητηρίου ο Βαγγέλης Ξυγκώρος είπε ότι «δεν μηδενίζουμε τίποτα από όσα έχουν γίνει στο παρελθόν. Είμαστε εδώ για να χτίσουμε περαιτέρω πράγματα. Έχουν γίνει πολλά θετικά και κάποια δεν έχουν γίνει στο βαθμό που θα έπρεπε. Εμείς ως νέοι επιχειρηματίες ερχόμαστε να προχωρήσουμε μπροστά σε κάποιους τομείς που είχε μείνει πίσω το Επιμελητήριο. Αλλά δεν ερχόμαστε να γκρεμίσουμε τίποτα. Προφανέστατα υπάρχει έργο και θέλουμε να το πάμε ένα βήμα παραπέρα. Έχουμε πλάνο, σχέδιο και θα προσπαθήσουμε να πάμε ένα βήμα μπροστά το Επιμελητήριο».

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΟΣ
Σε ερώτηση σχετικά με μια προσπάθεια που γίνεται από αντίπαλους υποψήφιους να συνδεθεί η υποψηφιότητα του Βαγγέλη Ξυγκώρου και του συνδυασμού με το όνομα του Γιώργου Καραμπάτου καθώς και για το αν θεωρεί ότι η διοίκηση Καραμπάτου άφησε έργο, ο επικεφαλής του «Μεσσηνία – Καινοτομία» απάντησε ότι αφενός τα χρόνια της προεδρίας Καραμπάτου απουσίαζε από την Καλαμάτα λόγω σπουδών και αφετέρου σημείωσε: «Υπάρχει ένα δεδομένο, (ο κ. Καραμπάτος) έχει εκλεγεί πρόεδρος τέσσερις ή τρεις φορές. Ο επιχειρηματικός κόσμος τον έκρινε για να του δώσει αυτή τη δυνατότητα. Εγώ το 2011 ήμουν υποψήφιος με τον κ. Καραμπάτο. Από εκεί και πέρα αυτό που παρουσιάζουμε σήμερα είναι ένα στρατηγικό σχέδιο, ένα πλάνο που έχει εκπονηθεί από μια ομάδα της οποίας έχω την τιμή να ηγούμαι και δεν έχει σχέση με τίποτα άλλο. Προφανέστατα δεν μηδενίζουμε τίποτα από το παρελθόν, καμία διοίκηση και θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε το έργο τους. Ο θεσμός πρέπει να παραμείνει σταθερός, γερός και να προχωρήσει στο μέλλον. Εμείς θέλουμε να βάλουμε 2-3 καινούργιες πινελιές για να πάμε μπροστά τη Μεσσηνία και τους επιχειρηματίες της Μεσσηνίας».

Σχετικά με τη γενικότερη απαξίωση του επιμελητηριακού θεσμού στη χώρα ο Βαγγέλης Ξυγκώρος σημείωσε ότι «θα αγωνιστούμε να αλλάξουμε αυτό το κλίμα. Το ποια είναι η θέση των επιμελητηρίων στις προηγμένες χώρες του κόσμου απαντάει στο ποια πρέπει να είναι η θέση των Επιμελητηρίων στη χώρα μας. Θα πρέπει να συντονιστούμε με τα υπόλοιπα επιμελητήρια της Περιφέρειας, να έχουμε μια κοινή γραμμή, να προωθήσουμε κάποια κοινά πράγματα και σχέδια στο μέλλον».  

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
Ολοκληρώνοντας τις απαντήσεις του στις ερωτήσεις ο Βαγγέλης Ξυγκώρος τόνισε ότι σέβεται όλους τους συνυποψηφίους του και υπογράμμισε: «Μετά τις εκλογές θα προκύψει ένα Σώμα που πρέπει να είναι συμπαγές. Είναι ξεκάθαρο είναι ότι για να πάμε μπροστά την επόμενη ημέρα πρέπει να είμαστε όλοι οι επιχειρηματίες μαζί, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, πολλά μας ενώνουν και πρέπει να βρούμε κοινό τρόπο δράσης για να λύσουμε προβλήματα».
Στ.Μ.

Το Στρατηγικό Σχέδιο του συνδυασμού «Μεσσηνία-Καινοτομία» για την περίοδο 2018-2022 κάτω από τις ΕΤΙΚΕΤΕΣ