Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2019 23:20

Απλήρωτοι επί μήνες στο Κέντρο Κοινότητας που λειτουργεί στο Δημαρχείο Καλαμάτας

ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΑΠΑΝΤΑΕΙ Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΡ. ΛΙΑΠΠΑ 
Απλήρωτοι επί τρεις μήνες είναι οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Κοινότητας που λειτουργεί στο Δημαρχείο της Καλαμάτας, ενώ και στο παρελθόν είχε σημειωθεί πολύμηνη καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας. Μάλιστα δύο εργαζόμενοι στο Κέντρο Κοινότητας αναγκάστηκαν να παραιτηθούν, διότι δεν μπορούσαν να ζήσουν χωρίς να αμοίβονται για τόσο μεγάλο διάστημα. Απευθυνθήκαμε για το μεγάλο αυτό πρόβλημα στην αρμόδια αντιδήμαρχο Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας, Χρυσή Λιάππα, η οποία διαβεβαίωσε ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα καταβληθούν οι τρεις οφειλόμενοι μισθοί…

Οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Κοινότητας, που είναι μια δομή η οποία παρέχει στον πολίτη ενημέρωση για την κοινωνική υποστήριξη που δικαιούται καθώς επίσης παρέχει στους πολίτες κοινωνική φροντίδα, είναι αγανακτισμένοι με αυτή την κατάσταση, ενώ υπάρχουν και άλλοι που σκέπτονται να παραιτηθούν. Η αγανάκτηση δεν οφείλεται μόνο στην πολύμηνη καθυστέρηση καταβολής της μισθοδοσίας αλλά και στο ότι δεν υπάρχει πειστική εξήγηση για τους λόγους αυτής της καθυστέρησης, δεδομένου ότι λαμβάνουν διαφορετικές εξηγήσεις από τις διαφορετικές υπηρεσίες της διοίκησης στις οποίες έχουν απευθυνθεί. Για το πρόβλημα έχει ενημερωθεί και η Επιθεώρηση Εργασίας. 

Πάντως η αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Λιάππα επέμεινε ότι η καταβολή των τριών μισθών είναι θέμα 24ωρων, ενώ τόνισε ότι δεν ευθύνεται ο Δήμος Καλαμάτας για αυτή την καθυστέρηση. 

Στ.Μ.