Τετάρτη, 02 Ιανουαρίου 2013 17:52

Τα πρώτα μωρά του 2013 στη Μεσσηνία

Η Ελισαμπέτα-Αντριάνα με το μωράκι της, το γιατρό Γιάννη Μπινάκα και την προϊσταμένη της Μαιευτικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Παναγιώτα Πουλοπούλου Η Ελισαμπέτα-Αντριάνα με το μωράκι της, το γιατρό Γιάννη Μπινάκα και την προϊσταμένη της Μαιευτικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Παναγιώτα Πουλοπούλου

ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
Στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, μόνο 45 λεπτά μετά την έλευση του νέου χρόνου, γεννήθηκε το πρώτο μωρό της Μεσσηνίας και ένα από τα πρώτα όλης της Ελλάδας. Στην ιδιωτική κλινική «Λητώ» γεννήθηκε χθες το βράδυ το δεύτερο μωρό, ενώ σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες είχαμε μια ακόμη γέννηση στο Νοσοκομείο…

Ο γλυκύτατος μπόμπιρας της Ελισαμπέτας-Αντριάνας Κόσα και του συντρόφου της Γιάννη Κυριακόπουλου είναι το πρώτο μωρό του νέου χρόνου. Είναι το τέταρτο παιδί της 30χρονης Ελισαμπέτας-Αντριάνας, που είχε έναν φυσιολογικό και σχετικά εύκολο τοκετό. Γιατρός στον τοκετό ήταν ο ειδικευόμενος γενικός γιατρός Γιάννης Μπινάκας, μαία η Νάντια Μπίμπου, ενώ συμμετείχε και η επιμελητήρια Α΄της Μαιευτικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ελένη Πλυτά.
Όπως μας είπε η μητέρα, ιδίως τη σημερινή εποχή με τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, αποτελεί μεγάλη δοκιμασία για μια οικογένεια να αποκτήσει και τέταρτο παιδί. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η χαρά και η ευτυχία που φέρνει ένα μωρό δεν μπαίνει στο ζύγι με καμία δυσκολία.
Επίσης, στο Νοσοκομείο γεννήθηκε σήμερα, στις πέντε το πρωί, το τρίτο μωρό της Μεσσηνίας, το πανέμορφο κοριτσάκι της Ηλιάννας και του Γιώργου Νταλαγιάννη. Είναι το δεύτερο παιδί της 23χρονης Ηλιάννας, που επίσης βγήκε με φυσιολογικό τοκετό, από τον ειδικευόμενο γιατρό Γιώργο Νικολάου.
Στο «Λητώ» η 27χρονη Ιωάννα Τσαούση γέννησε στις 10.15 το βράδυ της πρωτοχρονιάς, με φυσιολογικό τοκετό και με γιατρό τον Νίκο Θαλασσινό. Είναι το δεύτερο μωρό της χρονιάς και το πρώτο παιδί της Ιωάννας Τσαούση και του συζύγου της, Περικλή Μάλαμα.
Στ.Μ.