Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022 20:37

Βίντεο με χείμαρρο από τη χωματερή της Μαραθόλακκας που τρέχει για το Νέδοντα και τη θάλασσα

Βίντεο με χείμαρρο από τη χωματερή της Μαραθόλακκας που τρέχει για το Νέδοντα και τη θάλασσα

Προβληματίζει, αν δεν ανησυχεί σοβαρά, βίντεο την ώρα της χθεσινής νεροποντής, το οποίο δείχνει να έχει σχηματιστεί ορμητικός χείμαρρος, ο οποίος κατεβαίνει από το χώρο διαχείρισης απορριμμάτων της Μαραθόλακκας, αφού τον έχει ξεπλύνει καλά, με προορισμό το Νέδοντα και τελική κατάληξη της θάλασσα…

Σε κάθε βροχή σχηματίζεται χείμαρρος στην περιοχή, ο οποίος προέρχεται κυρίως από το χώρο γύρω από την “αποκατεστημένη” χωματερή. Σε σημεία του χώρου αυτού συγκεντρώνονται στραγγίδια από τα σκουπίδια, ποσότητα των οποίων οδηγούνται σε δεξαμενή για να ακολουθήσει επεξεργασία. Με την ορμή όμως που είχαν χθες τα νερά, ό,τι υπήρχε εκεί πρέπει να έφυγε για το Νέδοντα και τη θάλασσα. 

Σημειώνεται ότι η αποκατεστημένη χωματερή της Μαραθόλακκας έτσι και αλλιώς αντιμετώπιζε προβλήματα αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, αλλά είναι άγνωστο σε τι κατάσταση είναι μετά τη χθεσινή νεροποντή. Όπως επίσης άγνωστο είναι τι έχει γίνει με τα χιλιάδες σκουπιδοδεμάτια, τα οποία είναι σκισμένα και αν το υλικό από τα δεμάτια αυτά έφυγε επίσης μαζί με τα νερά για τη θάλασσα. 

Στ.Μ.