Κυριακή, 14 Απριλίου 2024 17:49

Τζαμουράνης: Είναι θράσος της δημοτικής αρχής να κατηγορεί για τοξικότητα ενώ παραδέχεται απρόκλητο επεισόδιο εναντίον εργαζομένου

Βασίλης Τζαμουράνης Βασίλης Τζαμουράνης

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 

Το γεγονός ότι η συγνώμη του αντιδήμαρχου Ηλία Κουτίβα, για τη συμπεριφορά του σε εργαζόμενο – προϊστάμενο της Υπηρεσίας Καθαριότητας, δεν ήταν άμεση αλλά ήρθε μετά από μία εβδομάδα και μετά από την ανακοίνωση της παράταξής του, επισημαίνει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Βασίλης Τζαμουράνης, σχολιάζοντας επίσης ότι είναι θράσος να κατηγορείται η αντιπολίτευση για τοξικότητα, την ώρα που και ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος και ο αντιδήμαρχος, παραδέχονται την "απρόκλητη συμπεριφορά" εναντίον εργαζομένου στο Δήμο…

 

Σε ανακοίνωσή του μετά τη συγνώμη του αντιδήμαρχου και τη δήλωση του δημάρχου ο Βασίλης Τζαμουράνης τονίζει: «Η μέσω του facebook συγνώμη του κ. Αντιδημάρχου για την απρόκλητη από μέρους του συμπεριφορά, όπως την χαρακτήρισε ο ίδιος, εναντίον προϊσταμένου της Υπηρεσίας Καθαριότητας, δεν πείθει ότι πρόκειται για ένα μεμονωμένο και ατυχές περιστατικό. 

Η συγνώμη αυτή ήρθε μια ολόκληρη εβδομάδα μετά την πράξη του και μετά την ανακοίνωσή μας με την οποία καλέσαμε τον κ. Δήμαρχο να απαντήσει για το τι συνέβη και να αποπέμψει τον κ. Αντιδήμαρχο. 

Η συγνώμη αυτή ήρθε αφού πρώτα ο κ. Δήμαρχος και εν συνεχεία ο κ. Αντιδήμαρχος μας κατηγόρησαν και συνεχίζουν να μας κατηγορούν για “τοξικότητα”!

Μερικές φορές το θράσος δεν έχει όρια. Εκείνοι που ζητούν συγνώμη και παραδέχονται “απρόκλητες” συμπεριφορές κατά εργαζομένων κατηγορούν τους αντιπάλους τους για “τοξικότητα”. Πολλές φορές λέει ο λαός ότι από όταν ανακαλύφθηκε η συγνώμη χάθηκε το φιλότιμο.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να αφήσει στην άκρη την αλαζονεία και την έπαρση και να σέβεται πρωτίστως τους εργαζομένους καθώς και τους πολιτικούς της αντιπάλους. 

 

Υ.Γ. Μέσα από τα γεγονότα στην Υπηρεσία Καθαριότητας αναδεικνύεται αυτό που πολλές φορές έχουμε υπογραμμίσει, ότι τα προβλήματα με την καθαριότητα της πόλης και τη λειτουργία της Υπηρεσίας διογκώνονται. Ας προσπαθήσει η δημοτική αρχή να τα επιλύσει σε συνεργασία με τους εργαζόμενους και με ειλικρινή σεβασμό». 

Ο επικεφαλής της παράταξης ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΕΤΑ,

Βασίλης Τζαμουράνης

 

 

Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΓΝΩΜΗΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΟΥΤΙΒΑ

Η συγνώμη που ζήτησε ο αντιδήμαρχος Ηλίας Κουτίβας, μέσα από τη σελίδα του στο facebook έχει ως εξής: «Με αφορμή τα όσα ακούστηκαν τις προηγούμενες ημέρες και με αφορούν δηλώνω τα εξής: Πρόκειται για μια διένεξη, μια απρόκλητη από μέρους μου συμπεριφορά, που συνέβη λόγω και του φόρτου εργασίας και της έντασης της στιγμής με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Καθαριότητας.

Αναγνώρισα το λάθος μου και άμεσα ζήτησα συγγνώμη. Όλοι είμαστε συνεργάτες και πάνω απ’ όλα υπηρετούμε τον Δήμο μας. Λυπάμαι που μια διένεξη έλαβε εξωπραγματικές διαστάσεις από την αντιπολίτευση, που έσπευσε να υιοθετήσει άκριτα τις φήμες και τα σενάρια που κυκλοφόρησαν. Σέβομαι το έργο των ανθρώπων της Καθαριότητας, που δίνουν καθημερινό αγώνα για να είναι η πόλη μας καθαρή, με ωράρια από τα ξημερώματα. Πόστο που υπηρέτησα πολιτικά και γνωρίζω καλά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες της δουλειάς.

Έχουμε καθήκον από τη θέση που μας έταξαν οι πολίτες να ανταποκρινόμαστε με ευσυνειδησία και ταπεινότητα στο έργο που

μας ανατέθηκε από τον Δήμαρχό μας για το καλό της πόλης μας. Δεν χωρούν εγωισμοί, ούτε εντάσεις, αφού ο στόχος μας είναι κοινός. Να συνεργαστούμε προς όφελος των δημοτών μας και του Δήμου μας.

Λυπάμαι που άθελά μου προκάλεσα αναστάτωση, και ζητώ και πάλι δημόσια συγγνώμη. Λυπάμαι όμως και για την αντιπολίτευση που έσπευσε να εκμεταλλευτεί πολιτικά το γεγονός, με μόνο στόχο να πλήξει τον Δήμαρχό μας, Θανάση Βασιλόπουλο!».