Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 13:02

Σιδηροδρομική γραμμή Κορίνθου-Καλαμάτας: Καμία προοπτική επαναλειτουργίας

φωτό αρχείο σιδηροδρομικός σταθμός Καλαμάτας εν λειτουργία φωτό αρχείο σιδηροδρομικός σταθμός Καλαμάτας εν λειτουργία

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΣΕ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

«Για τη γραμμή Κόρινθος - Άργος - Τρίπολη - Καλαμάτα βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας και όταν η Hellenic Train ή άλλη Σιδηροδρομική Εταιρεία ζητήσει δρομολόγηση συρμών, τότε ο ΟΣΕ θα προβεί σε εργασίες ανάταξης αυτής”. Αυτή την απάντηση, που δείχνει ότι δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον και προοπτική για την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου στη γραμμή Κορίνθου-Καλαμάτας, έδωσε ο ΟΣΕ και ο διευθύνων σύμβουλός του, Παναγιώτης Τερεζάκης, σε κοινοβουλευτική ερώτηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα…

 

Ο ίδιος ο υπουργός μεταβίβασε ως απάντηση τη απάντηση του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ, ο οποίος επισημαίνει ότι το ετήσιο σχέδιο δράσης του Οργανισμού για το 2024 περιλαμβάνει το έργο της επαναλειτουργίας της γραμμής Κάτω Αχαϊας-Πύργου και την α’ φάση της κανονικοποίησης της γραμμής, έργο που που εξαγγέλλεται εδώ και χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα ο διευθύνων σύμβουλος κ. Τερεζάκης σημειώνει: «Όσον αφορά την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου της Πελοποννήσου, είναι μέσω του Ετήσιου Σχεδίου Δράσης 2024 του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σύμφωνα με το οποίο στον Στο 1 Έργα ανά δράση περιλαμβάνεται το έργο:

1.2.5 «Επαναλειτουργία της μετρικής γραμμής Κάτω Αχαΐας - Πύργος και Α’ φάση κανονικοποίησης» με προβλεπόμενη ολοκλήρωση την 31-3-2027.

Σύμφωνα με αυτό, ο ΟΣΕ προχωράει στην επικαιτοποίηση των μελετών των Συμβάσεων 725 και 733 της ΕΡΓΟΣΕ, καθώς και των Τευχών Δημοπράτησης σύμφωνα με τις υποδείξεις της αρμόδιας Διαχειριστικής Αρχής».