Κυριακή, 28 Απριλίου 2024 02:18

Εν αναμονή της Περιφέρειας για την προκήρυξη της θέσης καλλιτεχνικού διευθυντή στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας

Από την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της Φάρις, στο βάθος ο πρόεδρος, δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Κριτσωτάκης, δεξιά η αντιπρόεδρος, Τασούλα Φοίφα Από την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της Φάρις, στο βάθος ο πρόεδρος, δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Κριτσωτάκης, δεξιά η αντιπρόεδρος, Τασούλα Φοίφα

Δεν θα υπάρξει και νέα παράταση της σύμβασης του καλλιτεχνικού διευθυντή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας, Γιάννη Μαργαρίτη, η οποία λήγει στο τέλος Ιουνίου, αλλά η θέση θα καλυφθεί με προκήρυξη. Αυτό ξεκαθαρίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Φάρις, κάτι άλλωστε για το οποίο είχε δεσμευτεί και ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος και η προηγούμενη διοίκηση της Φάρις, μετά την αίσθηση που προκάλεσε η δημοσιοποίηση του πολύ μικρού αριθμού εισιτηρίων που είχαν κόψει οι διάφορες θεατρικές παραγωγές μέχρι τον “Θεό της Σφαγής” με τον Γιώργο Κιμούλη. 

 

Ωστόσο, όπως τονίστηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Φάρις, για να προκηρυχθεί η θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή πρέπει πρώτα να συναφθεί η νέα προγραμματική σύμβαση για το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού, του Δήμου Καλαμάτας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Και για να υπογραφεί η Προγραμματική Σύμβαση πρέπει η Περιφέρεια Πελοποννήσου να αποφασίσει το ύψος του ποσού με το οποίο θα επιχορηγήσει τη λειτουργία του ΔΗΠΕΘΕ. Το υπουργείο Πολιτισμού έχει αποφασίσει να διαθέσει 80.000 ευρώ για ένα χρόνο και αντίστοιχο ποσό θα διαθέσει και ο Δήμος Καλαμάτας. 

Σημειώνεται ότι το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Φάρις, Τάσος Πολυχρονόπουλος, ο οποίος εκπροσωπεί την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Σωφρονά, με επικεφαλής τον Βασίλη Τζαμουράνη, πρότεινε στον πρόεδρο της Φάρις, δημοτικό σύμβουλο Σωτήρη Κριτσωτάκη, να γίνουν ενέργειες από την κοινωφελή επιχείρηση ώστε να ενημερωθούν άνθρωποι του θεάτρου ότι το ΔΗΠΕΘΕ θα προκηρύξει τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή, με σκοπό βέβαια να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους προσωπικότητες που υπηρετούν με ποιότητα και επιτυχία τη θεατρική τέχνη. 

Στ.Μ.