Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015 00:00

Διακοπή της διαπραγμάτευσης τώρα, ζητάει το Κόκκινο Δίκτυο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας

Φώτης Ξεπαπαδέας, Μαρία Πούπουζα, Κώστας Μπούρας και Βασίλης Λυμπέρης Φώτης Ξεπαπαδέας, Μαρία Πούπουζα, Κώστας Μπούρας και Βασίλης Λυμπέρης

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΥΡΙΟ 
Διακοπή της διαπραγμάτευσης τώρα, στάση πληρωμών προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εθνικοποίηση των τραπεζών και σκληρό μνημόνιο κατά του κεφαλαίου, ζητάει το Κόκκινο Δίκτυο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, που διοργανώνει για αύριο, Παρασκευή, εκδήλωση με τον Γιάννη Μηλιό και τη Μαρία Μπόλαρη, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ…

Το πρωί, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στο «Πάρκο», εκπρόσωποι του Κόκκινου Δικτύου μίλησαν για την αυταπάτη της διαπραγμάτευσης, τόνισαν ότι μια συμφωνία που θα έχει το χαρακτήρα μνημονίου δεν θα γίνει δεκτή, ενώ σημείωσαν ότι στηρίζουν την κυβέρνηση ώστε να υλοποιήσει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, το οποίο και είναι αυτό που έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, όπως αναφέρθηκε.
Η εκδήλωση αύριο θα γίνει στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος και θα ξεκινήσει στις επτά το απόγευμα.
Για την εκδήλωση μίλησαν οι εκπρόσωποι του Κόκκινου Δικτύου που είναι και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία, Φώτης Ξεπαπαδέας, Μαρία Πούπουζα, Κώστας Πούπουζας (συντονιστής του Κόκκινου Δικτύου) και Βασίλης Λυμπέρης. 
Ο Φώτης Ξεπαπαδέας σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η συνέχεια της αυταπάτης ότι τάχα μπορεί να βρεθεί μια ειρηνική λύση, αμοιβαία, επωφελής και αξιοπρεπής, ακυρώνει στην ουσία αυτή τη στιγμή τις ελπίδες που γέννησε η 25η του Γενάρη και οδηγεί τελικά σε «ποταμίσια» κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.
Σήμερα φαίνεται ότι όλες οι κινήσεις των δανειστών «τα σπάνε», που λένε, δηλαδή αποκαλύπτουν καθαρά πια ότι το ανώτατο στάδιο της σημερινής διαπραγμάτευσης είναι ο πιο ωμός εκβιασμός. Άρα διακοπή της διαπραγμάτευσης τώρα, στάση πληρωμών πρώτα στο ΔΝΤ, έλεγχος των τραπεζών με διορισμό διοικήσεων και εθνικοποίησή τους, περιορισμός της ελευθερίας του κεφάλαιου όπως τη ξέραμε και σκληρό μνημόνιο ενάντια στον κόσμο του πλούτου, στο κεφάλαιο.
Επίσης, όσο το ΚΚΕ ταυτίζει σήμερα το ΣΥΡΙΖΑ με τα μνημονιακά κόμματα -Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι- δεν μπορεί να βοηθήσει σε ενωτικούς μετωπικούς αγώνες». Ο Φώτης Ξεπαπαδέας αναφέρθηκε και στο άνοιγμα της ΕΡΤ, μετά το μαύρο τη ΝΕΡΙΤ.
Η Μαρία Πούπουζα τόνισε ότι το Κόκκινο Δίκτυο αυτή τη στιγμή είναι από τις πιο ριζοσπαστικές φωνές μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ και ότι η εκδήλωση που διοργανώνεται για αύριο σκοπό έχει την υποστήριξη της κυβέρνησης ώστε να μην υποκύψει στους εταίρους και να μην υποχωρήσει από τις δεσμεύσεις της απέναντι στο λαό.
Ο Κώστας Μπούρας χαρακτήρισε «δραματική τη συγκυρία» για το λαό και τόνισε ότι «εμείς σε οποιαδήποτε συμφωνία που θα έχει χαρακτήρα μνημόνιο θα είμαστε αντίθετοι». Σχολίασε δε ότι η κυοφορούμενη συμφωνία ουδεμία σχέση έχει με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, το οποίο μάλιστα, όπως τόνισε, δεν ήταν ένα σοσιαλιστικό πρόγραμμα.
Ο Βασίλης Λυμπέρης τόνισε από την πλευρά του ότι «η μάχη που δίνουμε είναι μάχη για το ΣΥΡΙΖΑ, όχι εναντίον του. Και η μάχη θα κερδηθεί μόνο όταν υλοποιηθεί το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης». Πρόσθεσε ότι η οπισθοχώρηση θα αποτελέσει πλήγμα για την ιστορία της αριστεράς, την ευθύνη και την ειλικρίνεια της αριστεράς.
Στ.Μ.