Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016 09:43

Χοντροκατσαρή τομάτα και σταφίδα στην ημερίδα του Ιδρύματος Κωνσταντακόπουλου

Χοντροκατσαρή τομάτα και σταφίδα στην ημερίδα του Ιδρύματος Κωνσταντακόπουλου

ΗΜΕΡΙΔΑ 2016 
Ανοιχτή ημερίδα με θέμα «Προοπτικές του Αγροτικού Τομέα στη Μεσσηνία 2016» διοργανώνει και φέτος το Ίδρυμα “Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου” στην Καλαμάτα. Η ετήσια αυτή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, στις 17:00, στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Elite City Resort...

«Στο πλαίσιο των δράσεων με στόχο να καταστεί η Μεσσηνία πρότυπο αειφόρου αγροτικής ανάπτυξης, το Ίδρυμα “Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου” παρουσιάζει τα αποτελέσματα των δράσεων και μελετών που υλοποιήθηκαν εντός του έτους καθώς και επίκαιρα θέματα που αφορούν στην αγροτική ανάπτυξη της Μεσσηνίας» σημειώνεται στην ανακοίνωση.
«Σε αυτό το πλαίσιο θα παρουσιαστούν συμπεράσματα και στοιχεία από τη μέχρι τώρα εξέλιξη της μελέτης που αφορά στην εντατική καλλιέργεια της παραδοσιακής ποικιλίας τομάτας με την ονομασία “Χοντροκατσαρή”, από τον κ. Κώστα Δελή, καθηγητή Εφαρμογών Γενετικής Φυτών και Βιοτεχνολογίας του ΤΕΙ Πελοποννήσου.
Σημαντική θα είναι επίσης η παρουσίαση των αποτελεσμάτων έρευνας σχετικά με τη μαύρη σταφίδα Μεσσηνίας όπου θα αναλύσει ο κ. Λέανδρος Σκαλτσούνης, καθηγητής του τομέα Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Στη συνέχεια ο κ. Ευάγγελος Βέργος, Κοσμήτωρ στη Σχολή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, θα αναφερθεί στο ζήτημα της επιχειρηματικότητας στον αγροδιατροφικό τομέα στην Ελλάδα και στη σημασία της παρουσίας του Κέντρου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας στη Μεσσηνία.
Η κα Ιωάννα Μηλιώνη, υπεύθυνη Ποιότητας & του Εργαστηρίου Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου του ΤΕΙ Πελοποννήσου, θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα του προγράμματος σχετικά με τη σημασία των γευσιγνωστικών χαρακτηριστικών του ελαιολάδου σε παραδοσιακούς χώρους μαζικής εστίασης της Μεσσηνίας.
Στο πλαίσιο ανάδειξης της σημαντικότητας των μεσσηνιακών προϊόντων ο κ. Δημήτρης Μελεμενής, executive chef στην Costa Navarino, θα αναφερθεί στη σύνδεση των τοπικών προϊόντων με τον τριτογενή τομέα.
Τέλος, η κα Έλενα Δανάλη, υπεύθυνη της εκστρατείας της βιώσιμης γεωργίας στην Green Peace, θα παρουσιάσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αγροτών στην καλλιέργεια κτηνοτροφικών φυτών για αντικατάσταση μεταλλαγμένης σόγιας στις ζωοτροφές.
Συντονιστής του πάνελ συζητήσεων θα είναι ο κ. Άγγελος Μάρκου, διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, της εταιρείας GAEA.

Σκοπός της ημερίδας είναι να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα που προαναφέρθηκαν, τα οποία προκύπτουν μέσα από συνεργασίες που αναπτύσσει το Ίδρυμα “Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου”. Στόχος είναι να δοθούν πληροφορίες και να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των παραγωγών και των επαγγελματιών της αγροτικής οικονομίας της Μεσσηνίας για τις εξελίξεις και τις νέες δυνατότητες του αγροτικού χώρου».

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους στους παρακάτω τηλεφωνικούς αρθμούς:

210 9490 253 και 27230 28353 ή 698 66 89 093

e: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.