Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2022 09:19

Ανοιχτή συνέλευση των αγροτών αύριο στο μπλόκο του Σουληναρίου για αποτίμηση των κινητοποιήσεων

Ανοιχτή συνέλευση των αγροτών αύριο στο μπλόκο του Σουληναρίου για αποτίμηση των κινητοποιήσεων

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΣΙΚΝΙΣΜΑ 
Σε ανοιχτή συνέλευση, αύριο στις 12 το μεσημέρι, στο μπλόκο του Σουληναρίου, καλούν τους αγρότες, τις επιτροπές αγώνα, τους Συλλόγους, τα Σωματεία, οι επιτροπές των μπλόκων της Μεσσήνης και του Σουληναρίου. Σημειώνεται ότι αύριο το πρωί το συντονιστικό της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων έχει συνάντηση με υπουργούς για τα αιτήματα των αγροτών. Στη γενική συνέλευση στο μπλόκο του Σουληναρίου θα γίνει αποτίμηση των μέχρι τώρα κινητοποιήσεων, θα κλείσει συμβολικά ο δρόμος, ενώ θα ακολουθήσει γιορτή για την τσικνοπέμπτη…

Σε κοινή τους ανακοίνωση τα μπλόκα του Σουληναρίου και της Μεσσήνης σημειώνουν: “Συνάδελφοι, πάνω από 15 μέρες βρισκόμαστε στο δρόμο στα αγροτικά μπλόκα, διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματά μας, για να συνεχίσουμε να παράγουμε και να μείνουμε στα χωράφια και στα ζώα μας.

Καλούμε όλους τους αγρότες , επιτροπές αγώνα , αγροτικούς συλλόγους του νομού, φορείς, ταξικά σωματεία στο μπλόκο Σωληναρίου την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου, στις 12.00 το μεσημέρι. Σε ανοιχτή Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του μπλόκου ,θα ακολουθήσει συμβολικό κλείσιμο δρόμου και η γιορτή της  τσικνοπέμπτης.

Όλοι με τα αγροτικά μας μηχανήματα ενισχύουμε το μπλόκο Σουληναρίου!

Κάτω από την πίεση των μπλόκων και της κλιμάκωσης των τελευταίων ημερών σε πανελλαδικό συντονισμό, η κυβέρνηση, τελικά, δέχτηκε συνάντηση με  την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων σε επίπεδο κυβερνητικού κλιμακίου, αποτελούμενο από τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικών, Ενέργειας. Η συνάντηση θα γίνει την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου, στις 8:30 π.μ.  στην Αθήνα, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Εδώ και τώρα να ικανοποιήσει η κυβέρνηση τα δίκαια αιτήματα μας.

Ο λαός να σταθεί αλληλέγγυος στον δίκαιο αγώνα μας..

Τα βασικά αιτήματα που διεκδικούμε είναι: 

-   Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

-   Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης

-   Κατώτερη εγγυημένη τιμή πώλησης από τον παραγωγό για την κορινθιακή σταφίδα που θα ξεπερνά το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίζεται ένα εισόδημα επιβίωσης. Να οριστεί τιμή άμεσα και να ισχύει για όλους είτε παρέδωσαν πριν είτε αναμένουν τώρα να παραδώσουν

-   Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά κ.ά.),  αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις”.