Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2022 21:04

Χαρίτσης με αγρότες στη Μεσσήνη: Χωρίς ουσιαστικά μέτρα στήριξης θα κινδυνεύσει ο αγροτικός τομέας

Χαρίτσης με αγρότες στη Μεσσήνη: Χωρίς ουσιαστικά μέτρα στήριξης θα κινδυνεύσει ο αγροτικός τομέας

Με αγρότες της Μεσσήνης, που τις προηγούμενες μέρες έδωσαν αγώνα για τα δίκαια αιτήματα των μικρομεσαίων συναδέλφων τους, συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο βουλευτής Μεσσηνίας, τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Χαρίτσης. Ο βουλευτής ζητά ουσιαστικά μέτρα στήριξης των αγροτών…

Όπως σημειώνει σε σχετική ανάρτησή του στο διαδίκτυο, “τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου πολλά και διαχρονικά. Η σημερινή ζοφερή κατάσταση όμως δεν έχει προηγούμενο. Η κυβερνητική επιλογή να μην αντιμετωπίσει αποφασιστικά την κρίση ακρίβειας έχει οδηγήσει σε εκτόξευση του κόστους παραγωγής. Οι αυξήσεις είναι εκρηκτικές, κυρίως στην ενέργεια, αλλά και στα λιπάσματα, στις ζωοτροφές και στους σπόρους.

Αν δεν ληφθούν ουσιαστικά μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης, τίθεται σε κίνδυνο η παραγωγή των επόμενων χρόνων αλλά και η ίδια η επιβίωση των αγροτών”.

Τον Αλέξη Χαρίτση συνόδευσαν στη συνάντησή του με αγρότες της Μεσσήνης ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος Γιώργος Μακρής και ο γραμματέας της Οργάνωσης Μελών Μεσσήνης Παναγιώτης Καλλιντέρης.