Σάββατο, 12 Μαρτίου 2022 10:59

Κάλεσμα συμμετοχής των αγροτοκτηνοτρόφων της Πελοποννήσου στο συλλαλητήριο της Αθήνας

Κάλεσμα συμμετοχής των αγροτοκτηνοτρόφων της Πελοποννήσου στο συλλαλητήριο της Αθήνας

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 
Τους αγροτοκτηνοτρόφους της περιοχής να συμμετέχουν αγωνιστικά στο συλλαλητήριο της Αθήνας, την Παρασκευή 18 Μάρτη, καλεί η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου. Το συλλαλητήριο διοργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και το πρώτο από τα αιτήματα είναι η κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ηλεκτρικό ρεύμα, η κατάργηση του φόρου για το πετρέλαιο, η επιδότηση των ζωοτροφών, η κατάργηση του ΦΠΑ στα εφόδια…

Το κάλεσμα της Ομοσπονδίας έχει ως εξής: “Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου, χαιρετίζει τις πολυήμερες κινητοποιήσεις των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι, στα πλαίσια συνέχισης του αγώνα με άλλες μορφές πάλης που οι ίδιοι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι αποφάσισαν στα μπλόκα. Η ΟΑΣΠΠ συμμετέχει και καλεί όλους τους Αγροτικούς και κτηνοτροφικούς Συλλόγους της Πελοποννήσου, για μαζική συμμετοχή  στο πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 18 Μάρτη, στην Πλατεία Βάθης Αθήνα, που  οργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.  

Καλούμε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Πελοποννήσου να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο διατρανώνοντας την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε και να εντείνουμε την αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων επιβίωσης που προβάλλαμε  επί 22 μέρες στα Αγροτικά Μπλόκα. 

 Διεκδικούμε:

*  Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

* Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά  κ.α.), καθώς και  αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις ζημιογόνες αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.

 * Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.

 * Να μην πληρώσουν οι αγρότες τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία”.