Δευτέρα, 04 Απριλίου 2022 09:15

Σε αγροτική κινητοποίηση στο πλαίσιο της πανεργατικής απεργίας της Τετάρτης καλεί ο Αγροτοκτηνοτροφικός Μεσσήνης

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ 23 ΜΑΡΤΗ
Να συγχρονιστούν οι αγρότες με τους υπόλοιπους αγρότες και να λάβουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης, στην πλατεία 23 Μάρτη, καλεί ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης, ο οποίος επιπλέον ζητά τη συμμετοχή των αγροτών με τα μηχανήματά τους, με σημείο εκκίνησης το σιδηροδρομικό σταθμό της Μεσσήνης στις εννιά το πρωί…

Στο σχετικό κάλεσμά του ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης σημειώνει: “Το προηγούμενο διάστημα στα μπλόκα και με το πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα αναδείξαμε την τεράστια αύξηση του κόστους παραγωγής και διεκδικήσαμε λύσεις που θα δίνουν ανάσα και θα μας επιτρέπουν να συνεχίσουμε την καλλιεργητική δραστηριότητα, να παράγουμε, να επιβιώσουμε.

Απευθύνουμε μαζικό κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών σωματείων που θα γίνει στις 6 Απριλίου στην Καλαμάτα! Όλοι με τα αγροτικά μας μηχανήματα  στις 9 π.μ. στο σταθμό της Μεσσήνης!

Γνωρίζουμε από την πείρα μας ότι ο κοινός βηματισμός, η αλληλεγγύη, οι συντονισμένοι αγώνες με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους μπορούν να δώσουν δυναμική και να φέρουν αποτελέσματα. Ξέρουμε πολύ καλά ότι χρειάζεται συνεχής αγώνας, μαζικές κινητοποιήσεις για να έχουμε κατακτήσεις, ποτέ ο αγώνας μας δεν ήταν "μια και έξω".

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες, τη νεολαία ενάντια στην ακρίβεια που τσακίζει τις ζωές μας. Παλεύουμε για την επιβίωσή μας! Διεκδικούμε το δικαίωμά μας να εργαζόμαστε και να παράγουμε.

-  Άμεσα μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως το δίνουν στους εφοπλιστές. Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Επιδότηση των αγροεφοδίων και ζωοτροφών. Κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροεφόδια και βασικά είδη πρώτης ανάγκης για τις οικογένειες.

-  Αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους. Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων.

-  Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίζουν βιώσιμο εισόδημα τους αγροτοκτηνοτρόφους.

-  Καμιά συμμετοχή - απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Όλοι στην απεργία στις 6 Απριλίου - Μπορούμε να τα καταφέρουμε! Όλοι με τα αγροτικά μας μηχανήματα  στις 9 π.μ. στο σταθμό της Μεσσήνης!”.