Πέμπτη, 07 Απριλίου 2022 09:54

Ενίσχυση απευθείας στους σταφιδοπαραγωγούς με 4.700.000 ευρώ ανακοίνωσε ο Περικλής Μαντάς

Ενίσχυση απευθείας στους σταφιδοπαραγωγούς με 4.700.000 ευρώ ανακοίνωσε ο Περικλής Μαντάς

Την απευθείας ενίσχυση των σταφιδοπαραγωγών, με 4.700.000 ευρώ, οι οποίοι βρίσκονται σε οικονομική καταστροφή λόγω της συσσώρευσης αποθεμάτων εξαιτίας της πανδημίας, με απόφαση του απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη, ανακοίνωσε ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Περικλής Μαντάς…

Η ανακοίνωση του βουλευτή κ. Μαντά έχει ως εξής: “Την απευθείας ενίσχυση των παραγωγών κορινθιακής σταφίδας με 4,7 εκ. ευρώ ενέκρινε η κυβέρνηση, κατόπιν σχετικής απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών αρμόδιου για τη Δημοσιονομική Πολιτική, Θεόδωρου Σκυλακάκη.

Με την απόφαση αυτή το υπουργείο δίνει ουσιαστικά την έγκρισή του για τη χορήγηση του παραπάνω ποσού στους δικαιούχους, οι οποίοι θα πρέπει να αναμένουν την έκδοση της σχετικής απόφασης με την οποία θα τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο στήριξης. Η διαδικασία προβλέπει την υποβολή σχετικών δηλώσεων μέσω του συστήματος του ΟΠΕΚΕΠΕ, η οποία αναμένεται να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Για τα παραπάνω ενημερώθηκε ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς μετά από σημερινή του επικοινωνία με τον υπουργό, κατά την οποία έγινε γνωστό ότι το υπουργείο Οικονομικών έδωσε το πράσινο φως στο σχετικό αίτημα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την ενίσχυση του προϊόντος”.