Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2022 11:18

ΤΟ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μεσσηνίας δηλώνει δικαιωμένο για την εξέλιξη με την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας

Ικανοποίηση εκφράζει η Νομαρχιακή Οργάνωση Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την Ελιά Καλαμάτας Π.Ο.Π., σύμφωνα με την οποία την ένδειξη “Καλαμάτα” μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο οι Μεσσήνιοι παραγωγοί, και σημειώνει ότι από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό των παραγωγών και των τυποποιητών στο δίκαιο αίτημά τους. Η κομματική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατηγορεί τις πρώην κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΝΔ ότι εκείνες δημιούργησαν το πρόβλημα, δεν το έλυσαν ενώ αντίθετα “το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έρχεται δυναμικά με ρεαλισμό και ορθολογισμό να προσφέρει λύσεις και ουσιαστική προοπτική”...

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: “Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας, καθώς η πολυετής δικαστική διένεξη των Μεσσήνιων Παραγωγών και Τυποποιητών έλαβε αίσιο τέλος αποκαθιστώντας της αλήθεια και την νομιμότητα. Συγχαίρουμε τους εμπλεκόμενους φορείς για την γενναία στάση τους. Από την πρώτη στιγμή το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής είχε εκφράσει την στήριξή του καταθέτοντας και τις προτάσεις του. 

Ωστόσο δεν μπορούμε να μην ψέξουμε τους υπαίτιους αυτής της εξέλιξης που δεν είναι άλλοι από τις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ & ΝΔ που επέτρεψαν να απαξιωθεί η καταχωρισμένη από το 1996 ονομασία Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ και να προκληθεί Παγκόσμια σύγχυση ιδιαίτερα δε στην Ευρωπαϊκή Αγορά. Μόνο το ΠΑΣΟΚ είχε διαχρονικά καθαρή και έντιμη θέση απέναντι στην Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ, με σεβασμό στους Μεσσήνιους παραγωγούς, τις τυποποιητικές επιχειρήσεις και την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία. 

Δυστυχώς οι κυβερνήσεις που δημιούργησαν το πρόβλημα δεν μερίμνησαν για να το  λύσουν παρά τα κροκοδείλια δάκρυα και τις ιαχές κάποιων στο πλαίσιο ψηφοθηρίας, με  απότοκο οι φορείς μας να εξωθηθούν στην Δικαστική οδό για να αναζητήσουν το  αυτονόητο. Αρκετά χρόνια χαμένα και πλήρης απουσία εθνικής στρατηγικής. Καλούμε την  Κυβέρνηση σε άμεση εφαρμογή της απόφασης σε συνδυασμό με την κατάρτιση  στρατηγικού πλάνου προβολής και προώθησης τόσο της Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ όσο και της Ελληνικής Ελιάς Καλαμών. Κάθε μέρα που περνά ολοένα και περισσότεροι πολίτες βιώνουν τα αδιέξοδα των ταξικών, αδιαφανών και αναποτελεσματικών επιλογών της ΝΔ όσο και την  ανυπαρξία και αφερεγγυότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έρχεται δυναμικά με ρεαλισμό και ορθολογισμό να προσφέρει λύσεις και ουσιαστική προοπτική”.