Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2022 10:32

Παραιτήσεις και διαμαρτυρία για αδιαφορία απέναντι στα προβλήματα αγροτών των Φιλιατρών

φωτό αρχείο φωτό αρχείο

Τη διαμαρτυρία τους για τη στάση της Περιφέρειας Πελοποννήσου απέναντι σε παραγωγούς της Τριφυλίας, παρά τα μεγάλα επαινετικά λόγια, με αφορμή την παραίτηση της Διοικούσας Επιτροπής των Κρατικών Γεωτρήσεων Φιλιατρών-Εξοχικού, σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου, Θανάσης Πετράκος και Δημοσθένης Δρούγκας. Η παραίτηση οφείλεται, σύμφωνα την Αγωνιστική Συνεργασία, στην αδιαφορία της Περιφέρειας να λύσει το πρόβλημα παλιών οφειλών προς τη ΔΕΗ και να αντιμετωπίσει άμεσα θέματα επισκευής των γεωτρήσεων…

Οι Θανάσης Πετράκος και Δημοσθένης Δρούγκας, με παρέμβασή τους με τίτλο “Η άρνηση και αδιαφορία του κ. Νίκα να δώσει λύση στα προβλήματα των κρατικών γεωτρήσεων οδήγησε σε παραίτηση τη διοίκηση”, έχει ως εξής: “Η άρνηση του κ. Περιφερειάρχη να  δεχτεί να συζητήσει με τη Διοικούσα Επιτροπή των Κρατικών Γεωτρήσεων Φιλιατρών – Εξοχικού, ώστε να παρέμβει προς τη ΔΕΗ   για να λυθεί το πρόβλημα των παλαιών χρεών αλλά και η καθυστέρηση στην επισκευή των χαλασμένων γεωτρήσεων, παρά τις εκκλήσεις τους αλλά και τις δικές μας συνεχείς παρεμβάσεις,   υποχρέωσε την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή Κρατικών Γεωτρήσεων Φιλιατρών - Εξοχικού να παραιτηθεί και να     καταγγείλει την αδιαφορία της Περιφέρειας στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια.

Η καταγγελίες τους είναι αποκαλυπτικέ και για την αδιαφορία και για την άρνηση της Περιφερειακής Αρχής. Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι τα μεγάλα λόγια του κ. Νίκα για τους «πρωτοπόρους  αγρότες των Φιλιατρών και της Τριφυλίας» είναι λόγια ψεύτικα και υποκριτικά. Δεν πιστεύει τίποτα. Είναι απλά «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» όπως λέει και το τραγούδι. Οι αγρότες των Φιλιατρών αλλά και όλοι οι αγρότες ας βγάλουν τα συμπεράσματα τους.

Εμείς οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της "Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου" είμαστε οι μόνοι δυστυχώς που πιέζαμε για να βρεθεί λύση. Είχαμε θέσει το πρόβλημα πάνω από 10 φορές και 4 φορές είχαμε καταθέσει Επερωτήσεις”.