Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2022 16:23

Επικοινωνία του δημάρχου Μεσσήνης με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ για τις ζημιές στα σύκα και τη σταφίδα

Επικοινωνία του δημάρχου Μεσσήνης με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ για τις ζημιές στα σύκα και τη σταφίδα

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο, καθώς και με τον διευθυντή του ΕΛΓΑ στην Τρίπολη, Γιάννη Ασσιούρα, ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος,  για τις ζημιές που προκάλεσαν οι βροχές στα σύκα και στη σταφίδα. Ο Δήμος Μεσσήνης προχώρησε σε αναγγελία ζημιάς, ενώ ο δήμαρχος δήλωσε ότι επιδιώκει την έγκαιρη αποζημίωση των παραγωγών για την απώλεια του εισοδήματος που θα υποστούν…

Ο Δήμος Μεσσήνης σημειώνει ότι ζημιές έχουν προκληθεί  σε όλες τις δημοτικές κοινότητες του Δήμου και πως «για την υποβολή των σχετικών δηλώσεων οι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στους αρμόδιους ανταποκριτές  ΕΛΓΑ των Κοινοτήτων τους. Η προθεσμία υποβολής έχει διάρκεια 15 ημέρες από την υποβολή της αναγγελίας».

Ο διευθυντής του ΕΛΓΑ στην Τρίπολη ενημέρωσε τον δήμαρχο Μεσσήνης ότι θα επισκεφθεί περιοχές του Δήμου για μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης μεθαύριο Τετάρτη.

Ο δήμαρχος κ. Αθανασόπουλος δήλωσε σχετικά: «Στα πλαίσια της καλής συνεργασίας και του έντονου ενδιαφέροντος για την περιοχή μας  του Προέδρου του ΕΛΓΑ, θα επιδιώξουμε την έγκαιρη αποζημίωση που θα ανταποκρίνεται στην απώλεια εισοδήματος των παραγωγών».