Τρίτη, 03 Μαϊος 2022 17:09

Υπέροχο το ξεκίνημα του 9ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος “Αρχαία Μεσσήνη”

Υπέροχο το ξεκίνημα του 9ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος “Αρχαία Μεσσήνη”

Η ΦΥΣΗ, ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ, ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙΜΟ ΣΑΤΥΡΙΚΟ ΔΡΑΜΑ   
Ο έτσι κι αλλιώς επιβλητικός χώρος της Αρχαίας Μεσσήνης αγκαλιασμένος από την ανοιξιάτικη φύση και το υπέροχο πρώιμο σατυρικό δράμα του “Κύκλωπα”, γραμμένο από τον Ευριπίδη και παιγμένο εξαιρετικά από μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Μεσσήνης, άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις σήμερα το πρωί, στην πρεμιέρα του 9ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος “Αρχαία Μεσσήνη”...

Η διοργάνωση ξεκίνησε με μουσική της Φιλαρμονικής της Μεσσήνης και με χαιρετισμό του δημάρχου Μεσσήνης, Γιώργου Αθανασόπουλου, που τόνισε ότι παρά την παύση δύο χρόνων, λόγω της υγειονομικής κατάστασης, το Φεστιβάλ αυτό συνεχίζει αναβαθμισμένο την πορεία του, μπαίνοντας μάλιστα στον δέκατο χρόνο της ζωής του. 

Ο δήμαρχος τόνισε ότι η δημοτική αρχή κατάφερε να εντάξει στο Φεστιβάλ σε τριετές χρηματοδοτικό πρόγραμμα, ενώ έχει ετοιμάσει έναν δεκαετή σχεδιασμό ώστε ο θεσμός να συνεχιστεί προσφέροντας στον πολιτισμό και την εκπαίδευση. 

Δεν παρέλειψε ο Γιώργος Αθανασόπουλος να σημειώσει ότι το Φεστιβάλ ξεκίνησε από τον πρώην δήμαρχο και νυν αντιπεριφερειάρχη, Στάθη Αναστασόπουλο, που έδωσε το “παρών” καθώς επίσης ότι τη διοργάνωση έχουν στηρίξει όλες οι δημοτικές αρχές. 

Επίσης ο δήμαρχος μίλησε για την πάρα πολύ σημαντική προσφορά του ακασκαφέα της Αρχαίας Μεσσήνης, καθηγητή Πέτρου Θέμελη, που επίσης παραβρέθηκε. 

Ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος κάλεσε να μιλήσουν στους μαθητές που προσήλθαν να παρακολουθήσουν την παράσταση τόσο τον Στάθη Αναστασόπουλο όσο και τον Πέτρο Θέμελη. Ο καθηγητής εξέφρασε τη χαρά του για τη συνέχιση του θεσμού, ο οποίος στηρίζει και την προσπάθεια να είναι τα μνημεία ανοιχτά και σε χρήση από τον σύγχρονο άνθρωπο για δράσεις που αφορούν τον πολιτισμό και την εκπαίδευση. 


Γιώργος Αθανασόπουλος, Πέτρος Θέμελης, Στάθης Αναστασόπουλος

Στην πρεμιέρα του Φεστιβάλ, που συνεχίζεται στο Εκκλησιαστήριο μέχρι τις 11 Μάη, παραβρέθηκε επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Βασίλης Καπέλιος, οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης Τάσος Τσερπές και Χρήστος Θεοδωρακόπουλος και οι επίτιμοι πρόξενοι της Ισπανίας και της Ιταλίας. 

Αύριο, Τετάρτη, το Φεστιβάλ συνεχίζεται με τις Τρωάδες του Ευριπίδη από το 2ο Πειραματικό ΓΕΛ Κιλκίς. 

Στ.Μ.