Τρίτη, 07 Ιουνίου 2022 12:28

«Αναγνωριστική» επίσκεψη στο Μιναγιώτικο φράγμα των 142.000.000 ευρώ

«Αναγνωριστική» επίσκεψη στο Μιναγιώτικο φράγμα των 142.000.000 ευρώ

ΣΤΕΛΕΧΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ, ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ 
Σύντομα θα υπογραφεί η σύμβαση για την κατασκευή του Μιναγιώτικου φράγματος, που θα κοστίσει 142.000.000 ευρώ, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας, ο οποίος χθες συνόδευσε στην περιοχή όπου θα γίνει το φράγμα στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας και εκπροσώπους της Planet, που είναι τεχνικός σύμβουλος του έργου.

Το έργο θα γίνει με Σύμπραξη του Δημόσιου με τον Ιδιωτικό Τομέα με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2026.

Ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας, σε δήλωσή του μετά την επίσκεψη στην περιοχή του φράγματος εξέφρασε την ικανοποίησή του,  τονίζοντας ότι «το Μιναγιώτικο φράγμα αποτελεί όνειρο δεκαετιών και αίτημα της Τοπικής Κοινωνίας, που γίνεται πραγματικότητα.  

Εκφράζω τις ευχαριστίες μου για την πρόοδο των εργασιών, που σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα το σημαντικό αυτό έργο του Μιναγιώτικου φράγματος θα συμβασιοποιηθεί.

Ευχαριστώ όλους όσους συντέλεσαν διαχρονικά ώστε αυτό το έργο σήμερα να γίνεται πραγματικότητα. Με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι ενταγμένη στο δίκτυο Natura 2000, η υλοποίηση του αρδευτικού έργου στο Μιναγιώτικο, θα συμβάλει θετικά στην διαχείριση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην περιοχή μας, στην καθημερινότητα των Δημοτών μας και στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής».