Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2023 10:59

Ελέφαντας στην Αίγινα και άλλες ιστορίες (δέκα)

Ελέφαντας στην Αίγινα και άλλες ιστορίες (δέκα)

Του Θανάση Παντέ

Κάθε ταξίδι λειτουργεί αποκαλυπτικά για τον υποψηφιασμένο ταξιδιώτη και ένα ταξίδι στην Αίγινα πάντα είναι αποκαλυπτικό, όσο φορές και αν την επισκεφθεί κανείς. 

 

Κάθε φορά άλλωστε είναι διαφορετική σε οποιοδήποτε ταξίδι. 

Μ αυτήν την πεποίθηση είχε επισκεφθεί και αυτή τη φορά τη γραφική αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού, με αφορμή το 13ο Αίγινα Φιστίκι Φεστιβάλ, που ξεκίνησε στις 7/8 και ολοκληρώθηκε με την αγροτική εμπορική έκθεση που πραγματοποιήθηκε από 15 έως 18/9 2022. 

Ήταν μια επίσκεψη συναρπαστική από κάθε άποψη και με ιδιαίτερη χαρά διαπίστωσε πως ένα μεγάλο μέρος του Φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο στη γαλλική κοινότητα της Αίγινας, που είναι όντως πολυάριθμη, όπως τόνισε με ιδιαίτερη ένταση και ο περιφερειάρχης Αττικής, Πατούλης, που έτσι όπως τα κατάφερε δεν θα είναι πάλι υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023. 

Αυτό όμως είναι το λιγότερο και τον γράφοντα ουδόλως τον απασχολεί. 

Αίγινα καλοκαίρι με την κίνηση στο φόρτε της και το ζευγάρι της ιστορίας μας που σκόπιμα παραμελήθηκε από τον αφηγητή απολαμβάνει την γοητευτική νήσο, που καταφέρνει να μην αλλοιώνεται παρά τη γειτνίασή της με την αθηναϊκή επικράτεια και αυτό είναι ομολογουμένως ένα θαύμα που πάντα προκαλεί έκπληξη πως κατορθώνει να λειτουργεί τόσο αποτελεσματικά. Ευτυχώς βέβαια. 

Ευτυχώς για όσους ζουν στην εξαίσια νήσο αλλά και για όσους έχουν τη χαρά να την επισκέπτονται, έστω και για λίγο και όχι με τη συχνότητα που θα ήθελαν, όπως το ζευγάρι της ιστορίας μας, που έχοντας αφεθεί στη γοητεία της Αίγινας ξέχασε τον Ιάσονα Γουηβέριο και τη σκιά του. 

-ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ-

 

 

 

 

 

Ελέφαντας στην Αίγινα και άλλες ιστορίες (ένα)
Ελέφαντας στην Αίγινα και άλλες ιστορίες (δύο)
Ελέφαντας στην Αίγινα και άλλες ιστορίες (τρία)
Ελέφαντας στην Αίγινα και άλλες ιστορίες (τέσσερα)
Ελέφαντας στην Αίγινα και άλλες ιστορίες (πέντε) 
Ελέφαντας στην Αίγινα και άλλες ιστορίες (έξι)
Ελέφαντας στην Αίγινα και άλλες ιστορίες (εφτά) 
Ελέφαντας στην Αίγινα και άλλες ιστορίες (οχτώ)
Ελέφαντας στην Αίγινα και άλλες ιστορίες (εννιά)