Κυριακή, 17 Απριλίου 2022 01:50

“Πλησιάζουμε στο πιο επικίνδυνο σημείο της ανθρώπινης ιστορίας”

“Πλησιάζουμε στο πιο επικίνδυνο σημείο της ανθρώπινης ιστορίας”

Του Σωτήρη Βλάχου

Ο «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

«Πλησιάζουμε το πιο επικίνδυνο σημείο της ανθρώπινης ιστορίας. Αντιμετωπίζουμε την προοπτική της καταστροφής της οργανωμένης ζωής στη Γη», ανέφερε πολύ πρόσφατα ο 94χρονος Νόαμ Τσόμσκι.

Ο Νόαμ Τσόμσκι είναι ο άνθρωπος που θα μπορούσε άνετα να χαρακτηρισθεί ως ο πιο γνωστός και αξιοσέβαστος σε όλο τον κόσμο διανοητής, αλλά και μαχητής υπέρ του ανθρώπου και ενάντια στον αμερικάνικο καπιταλισμό.

Με δεκάδες βιβλία του έχει αναδείξει με ντοκουμέντα τον ρόλο των ΗΠΑ σε αναρίθμητα εγκλήματα κατά των λαών του κόσμου.

Αυτό που συμβαίνει, δήλωσε, «είναι τερατώδες για την Ουκρανία…» 

«Το Σεπτέμβριο του 2021 οι ΗΠΑ έκαναν μία ισχυρή πολιτική δήλωση, ζητώντας ενισχυμένη στρατιωτική συνεργασία με την Ουκρανία, περαιτέρω αποστολή προηγμένων στρατιωτικών όπλων ως μέρος του προγράμματος ενίσχυσης του ΝΑΤΟ και ένταξης της Ουκρανίας σε αυτό». 

Αφού αναφέρθηκε σε αυτή την πρόκληση των ΗΠΑ, δεν αμέλησε να συμπληρώσει ότι ο «Πούτιν ενδιαφέρεται για τη δημοκρατία όσο κι εμείς (οι ΗΠΑ)», αλλά και να μιλήσει για το μακρύ ιστορικό υπονόμευσης και καταστροφής της δημοκρατίας από τις ΗΠΑ. 

Αναφέρθηκε επίσης στο τι είχε προηγηθεί της ένταξης της ενωμένης Γερμανίας στο ΝΑΤΟ που έχει άμεση σχέση με τις σημερινές εξελίξεις: 

«Υπήρχε μια ρητή, ξεκάθαρη υπόσχεση από τον (υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ) Τζέιμς Μπέικερ και τον πρόεδρο Τζορτζ Χ. Β. Μπους στον Γκορμπατσόφ ότι εάν συμφωνούσε να επιτρέψει σε μια ενωμένη Γερμανία να επανενταχθεί στο ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ θα διασφάλιζαν ότι δεν θα γινόταν καμία κίνηση ούτε μια ίντσα προς την Ανατολή».

Αυτή η υπόσχεση καταπατήθηκε με τον πιο απόλυτο τρόπο. Με εξαίρεση τις Ουκρανία και Γεωργία, η Ρωσία είναι πια περικυκλωμένη από χώρες που έχουν ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Στις δηλώσεις του ο Νόαμ Τσόμσκι πρόσθεσε και κάτι με το οποίο αποφεύγουν να ασχοληθούν όλοι οι δημοκράτες και «αριστεροί» αναλυτές που δεν «αντέχουν» την αδικία που εξελίσσεται στην Ουκρανία και συμπαρατάσσονται με το δυτικό μπλοκ των εγκληματιών:

«Αν εφαρμόζονταν οι νόμοι της Νυρεμβέργης» που προσπάθησαν να βάλουν κάποια όρια και κανόνες για το πότε δικαιολογείται ένας πόλεμος, ο «κάθε μεταπολεμικός Αμερικανός πρόεδρος θα είχε κρεμαστεί».

 

ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ…

Ενώ δεν υπάρχουν αμφιβολίες για τον τρόπο που η κυβέρνηση Πούτιν χειρίζεται τις διαφορετικές απόψεις στο εσωτερικό της Ρωσίας, αυτό που περνά εντελώς ασχολίαστο από τους δυτικούς επικριτές του, όλων σχεδόν των πολιτικών αποχρώσεων, είναι η χωρίς προηγούμενο καταστολή και δίωξη κάθε αντίθετης άποψης στην «πολιτισμένη» Δύση.

Σε αυτό το στοιχείο, και σε πολλά άλλα, αναφέρθηκε και ο ακαδημαϊκός Γιώργος Πλειός, σε εκδήλωση με τίτλο «Ουκρανία, αλήθειες και ψέματα», που οργάνωσε η αντιφασιστική κίνηση Καλαμάτας. 

Αναφέρθηκε στην εξαφάνιση του ρωσικού αφηγήματος από τις δυτικές κοινωνίες, τη διακοπή λειτουργίας του Russia Today και του Sputnik και στη δυτική μαύρη προπαγάνδα.

«Σήμερα βιώνουμε μια επικοινωνιακή καταιγίδα. Ποτέ άλλοτε δεν υπήρξε τέτοια επικοινωνιακή καταιγίδα σε πόλεμο, από την πλευρά της Δύσης»

«Τέτοια μονομερής ενημέρωση δε συνέβη σε κανέναν προηγούμενο πόλεμο». Και τεκμηρίωσε την άποψη του αναφερόμενος στην εισβολή στο Κουβέιτ από τον Σαντάμ Χουσεΐν το 1991. «Ακούγαμε τότε όλες τις συνεντεύξεις του, το ίδιο και το 2003» στην περίπτωση της δυτικής εισβολής στο Ιράκ, «ενώ το 1998-99 βλέπαμε σχεδόν κάθε μέρα τον Μιλόσεβιτς στην τηλεόραση να δίνει συνεντεύξεις στους Έλληνες δημοσιογράφους. Και μάλιστα, κατά τη διάρκεια πολέμων στους οποίους η Ελλάδα δεν ήταν ουδέτερη, αλλά συμμετείχε με την πλευρά των επιτιθέμενων».

 

…ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ

Η μαύρη προπαγάνδα όμως που εξελίσσεται στη Δύση είναι τόσο… μαύρη και τόσο αντίθετη από την πραγματικότητα, που όσα μέτρα και να πάρουν συνεχώς αναδεύεται η πραγματικότητα. Ακόμα και από εκεί που δεν το περιμένεις. 

Σε μια σειρά αποκαλύψεων που παραθέσαμε στα κείμενα μας, προστίθεται και η συγκλονιστική συνέντευξή της διάσημης πολεμικής ανταποκρίτριας του CBS, Λάρα Λόγκαν. 

Η Λάρα Λόγκαν, η οποία αποσαφήνισε από την αρχή της συνέντευξής της ότι δεν βρίσκεται εδώ για να υπερασπιστεί τον Πούτιν, ανάφερε: 

«Αυτό που συμβαίνει σήμερα, είναι ότι μας λένε ψέματα για την Ουκρανία σε επική κλίμακα». «Είμαστε μέσα σε ένα αφήγημα όπου ο Πούτιν είναι η πηγή όλου του κακού και πρέπει να αγαπάμε την Ουκρανία και δεν υπάρχει τίποτα ανάμεσα σε αυτά τα δύο…».

«Τα Τάγμα του Αζόφ σκοτώνει και δολοφονεί ρωσόφωνους όλα αυτά τα χρόνια…»

«Το τάγμα Aζόφ… χρηματοδοτείται από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ…» 

«Μπορείτε να βρείτε φωτογραφίες τους στο διαδίκτυο να κρατούν ψηλά τη σημαία του ΝΑΤΟ και τη σβάστικα...». 

Αυτές τις πραγματικότητες συσκοτίζει με τον πιο συνειδητό τρόπο όλο των επιτελείο των συστημικών ΜΜΕ της Δύσης και σχεδόν χωρίς εξαίρεση όλο το πολιτικό προσωπικό της. «Τα δυτικά ΜΜΕ δεν λένε τι συμβαίνει στην Ουκρανία…». 

«Η CIA χρηματοδότησε την εξέγερση της πλατείας Μαϊντάν το 2014. Ανατρέξτε στις τηλεφωνικές συνομιλίες της Βικτόρια Νούλαντ όπου μαζί με τον Αμερικανό πρεσβευτή εκεί (Τζέφρι Πάιατ) αποφάσιζαν ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Ουκρανίας». 

Η Βικτόρια Νούλαντ στην οποία αναφέρεται η ανταποκρίτρια, είναι το γεράκι του υπουργείου εξωτερικών των ΗΠΑ, που επισκέφτηκε Ελλάδα και Κύπρο πριν κανένα δεκαήμερο για να διασφαλίσει τη συνοχή της συμμαχίας του ΝΑΤΟ και των φιλικά προσκείμενων κυβερνήσεων όπως αυτή του κύπριου Προέδρου Αναστασιάδη.

Η διάσημη για δεκαετίες πολεμική ανταποκρίτρια αναφέρθηκε και στον ρόλο των  δυτικών ολιγαρχών στο Ουκρανικό, στους ολιγάρχες στους οποίους τα δυτικά ΜΜΕ δεν αναφέρονται, περιοριζόμενα να αποκαλούν με αυτό τον όρο μόνο τους Ρώσους συνάδελφούς τους: 

«Η υπόθεση φτάνει μέχρι τον Χάντερ Μπάιντεν (το βλαστάρι του Αμερικανού Προέδρου), τη Νάνσι Πελόζι, τον Τζον Κέρι και Μιτ Ρόμνεϊ όπου τόσο αυτοί όσο και τα παιδιά τους έχουν εισπράξει εκατομμύρια δολάρια από τις ουκρανικές εταιρείες φυσικού αερίου…»

«Η Ουκρανία είναι το κέντρο ξεπλύματος χρήματος για πολλούς ηγέτες εδώ στις ΗΠΑ. Δισεκατομμύρια δολάρια έχουν ξεπλυθεί μέσω της Ουκρανίας».

Η διαφθορά των εκπροσώπων του δυτικού πολιτισμού είναι χωρίς όρια.

Ο Πούτιν και οι ολιγάρχες του όμως δεν μπορούν να αποτελούν με οποιοδήποτε τρόπο σημείο αναφοράς για την παγκόσμια αριστερά και τους λαούς του κόσμου. Δεν αποτελούν με οποιοδήποτε τρόπο διέξοδο στα δεινά που μαστίζουν τους λαούς. 

Ο Πούτιν και οι καπιταλιστές ολιγάρχες της Ρωσίας είναι μέρος της σκακιέρας των αδυσώπητων καπιταλιστικών ανταγωνισμών που αποτελούν τρομακτική απειλή για τους λαούς του κόσμου.

 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΣΤΑΓΜΟ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

Πριν λίγες μόνο μέρες, ο Ζοζέπ Μπορέλ, Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, μίλησε  για στρατιωτική και όχι διπλωματική λύση στον πόλεμο στην Ουκρανία. Μια εξαιρετικά ωμή δήλωση που δεν αφήνει καμιά αμφιβολία  για την ηθική και τους στόχους τους.

Σε συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ την περασμένη εβδομάδα, κατά την οποία προσκλήθηκαν και οι Κορέα, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Ιαπωνία που δεν είναι μέλη του, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε: 

«Το Πεκίνο αποφάσισε να υποστηρίξει τη Ρωσία και αμφισβητούν το δικαίωμα των χωρών στην αυτοδιάθεση και να επιλέγουν το δικό τους δρόμο». 

 
Απεικονιζόμενοι, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ και οι υπόλοιποι διασφαλιστές της… ειρήνης και της ζωής μας

Όταν ο Γ.Γ. του πιο εγκληματικού συνασπισμού στην ανθρώπινη ιστορία μιλά για το δικαίωμα των λαών για αυτοδιάθεση χωρίς ξένες παρεμβάσεις, έρχονται στο μυαλό οι πολλές δεκάδες άμεσες στρατιωτικές εισβολές ή έμμεσες παρεμβάσεις (στήριξή πραξικοπημάτων) των  ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ σε όλο τον κόσμο από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά. Και δεν ξέρεις αν θα πρέπει να γελάσεις ή να κλάψεις με μαύρο δάκρυ. 

Το ίδιο νιώθεις όταν ο κύριος Γ.Γ. «εντοπίζει» τους μοναδικούς ενόχους. 

«Η Κίνα πρέπει να πληρώσει ένα τίμημα για την υποστήριξή της στη Ρωσία…» 

«Εξετάζουμε την πρόκληση τόσο της Ρωσίας όσο και της Κίνας [μακροπρόθεσμα] με παρόμοιους τρόπους», δήλωσε η Heather Conley, επικεφαλής του German Marshall Fund. Και χωρίς περιστροφές αναφέρθηκε στους σχεδιασμούς για την παγκόσμια καταστροφή που σχεδιάζεται, που με τεράστιο θράσος αλλά και άλλη τόση αναισθησία ονομάζει σχεδιασμούς άμυνας: 

«Θα πρέπει να έχουμε ένα ΝΑΤΟ που να δίνει προτεραιότητα στη συλλογική άμυνα για την Ευρώπη, ενώ ταυτόχρονα να μπορεί να χτίσει μεγαλύτερες συνεργασίες και μηχανισμούς γεφύρωσης στους συμμάχους μας στον Ινδο-Ειρηνικό».

Από την δήθεν υπεράσπιση του Ουκρανικού λαού, μεταφερόμαστε τώρα και στον Ινδικό Ωκεανό, κάτι που υπογραμμίζει με τον πιο εμφαντικό τρόπο αυτό που πολλές φορές προσπαθήσαμε να αναδείξουμε στα κείμενά μας.

Ότι οδηγούν τις εξελίξεις σε παγκόσμιο σύρραξη, ότι χωρίς δισταγμό δυναμιτίζουν το μέλλον των λαών και του πλανήτη.



ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΠΕΙΛΗΣ

ΤΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ RAFALE και τι πραγματικά εξυπηρετούν

ΗΠΑ, Ρωσία και Ουκρανικό

ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ-Ανοίγουν τις πόρτες του φρενοκομείου

Η Κύπρος μπροστά στη διχοτόμηση - Η συμμορία επικαλείται την εθνική ενότητα

ΚΑΙ Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΩΡΑ προστίθεται σε ανεργία-φτώχεια και αναδεικνύει τα αδιέξοδα του παγκόσμιου συστήματος

Πόλεμος στην Ουκρανία

Πόλεμος στην Ουκρανία ΙΙ (έκτακτο άρθρο λόγω των εξελίξεων για τη στήλη “Ένας κόσμος ένας λαός”)

Ουκρανία: Ο θάνατος και η καταστροφή συνεχίζονται

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Φιλελεύθερη και αριστερή διανόηση πνίγηκαν στα γεγονότα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ - Διασώζει τη τιμή του ελληνικού κινήματος

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ - Διασώζει την τιμή του ελληνικού κινήματος (2ο μέρος)

ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ «ΔΙΚΑΙΟ» ΤΟΥΣ και οι επιπτώσεις για τους λαούς του κόσμου

ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ; Που ακόμα και να υποχρεωθούν σε ειρήνη, ετοιμάζονται για τον επόμενο πόλεμο…

ΣΤΗΝΕΤΑΙ ΣΚΗΝΙΚΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ - Τα κινήματα των λαών μπορούν και πρέπει να το ανατρέψουν