Δευτέρα, 02 Φεβρουαρίου 2026 08:50

Η Ζωή δεν είναι ανελκυστήρας…

Η Ζωή δεν είναι ανελκυστήρας…

ΕΙΝΑΙ Ν’ ΑΠΟΡΕΙΣ 
Γιώργος Αρκουλής 

Είναι κάποιες ιστορίες που κανονικά θα έπρεπε όλους τους φορολογούμενους πολίτες (που είναι συνεπείς στις οικονομικές υποχρεώσεις προς το δημόσιο ταμείο) να τους «βγάζει από τα ρούχα» τους. Δημοσιεύτηκε λοιπόν, ότι τα χρέη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας αγγίζουν (αν δεν έχουν ξεπεράσει ήδη) τα 600 εκατομμύρια ευρώ. Και το σχόλιο; Ότι άνθρωποι του ΣΔΟΕ δεν περνούν ούτε απ’ έξω από τα γραφεία της στην Πειραιώς – Μοσχάτο.

 

Αναρωτιέμαι πως κοιμούνται τις νύχτες οι αρμόδιοι (ΣΔΟΕ, οικονομικοί εισαγγελείς, δικαστές, τραπεζίτες κτλ.) όταν καθημερινά στέλνονται φουκαράδες στην φυλακή επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν κάποιο μικρό χρέος ή δεν μπόρεσαν να καλύψουν μια μικρή επιταγή… ‘Η, χάνουν το σπίτι τους, αν η τύχη τους ευνόησε κάποια στιγμή να αποκτήσουν…

Άλλη ιστορία που χρειάζεται…διύλιση. Φάμπρικες δημοσκοπήσεων, συνεχώς τετραγωνίζουν τον κύκλο, ερμηνεύοντας κάποια αποτελέσματα υπέρ ή κατά μικρών κομμάτων. Και αν μεν οι «αλχημείες», αφορούν το ΠαΣοΚ, είναι σαφώς αδιάφορο. Διότι από την στιγμή που διεκδίκησαν την αρχηγεία του τέσσερα στελέχη, σημαίνει ότι αρχηγός δεν υπάρχει. Και δεν υπάρχει., από την στιγμή που ο υπάρχων αρχηγός, δέχτηκε χωρίς να κάνει επανάσταση την είδηση ότι το Μαξίμου (ουσιαστικά) παρακολουθούσε το τηλέφωνό του… Έτσι για να θυμίζω την θλιβερή υπόθεση των υποκλοπών.

Δεν είναι αδιάφορο όμως, που ο Χ δημοσκόπος ανεβάζει σταθερά τα ποσοστά του πρώτου κόμματος, δίνοντας μάλιστα έμφαση στο ότι η ΝΔ κερδίζει τους συνταξιούχους. Προφανώς στηρίζει την άποψή του στο ότι η κυβέρνηση τον τελευταίο χρόνο με τα διάφορα κόλπα του ΥΠ.ΟΙΚ. και τις προσθαφαιρέσεις (προσωπική διαφορά, αλληλεγγύη, μικρές αυξήσεις κτλ.), έδωσε στους απόμαχους της εργασίας (που σαφέστατα πένονται) κάποιο ασήμαντο  ποσό, σε σχέση με εκείνο που έχουν χάσει. Ποντάροντας βέβαια στο ότι οι συνταξιούχοι έχουν μνήμη χρυσόψαρου, οπότε θα πάνε στην κάλπη μαζικά, διότι γουστάρουν την ησυχία τους και όχι κάποιον «Λαυρέντη Μπέρια» με οδηγίες του κομμουνιστή πατερούλη, να εμφανιστεί απειλητικός μπροστά τους!!!

Αλλά, τα διάφορα πικάντικα αποτελέσματα κάποιων δημοσκόπων δεν σταματούν εδώ. Η Ζωή, τις τελευταίες ημέρες, φέρεται ως 2η στην κούρσα τόσο της κάλπης όσο και στην προτίμηση για πρωθυπουργός. Πριν λίγο καιρό, η «Πλεύση» έπλεε στα θολά νερά της τρίτης ή τέταρτης θέσης. Ενώ, τέλος, το «Κίνημα» της κυρίας Καρυστιανού (η οποία παγιδεύεται συνεχώς από «έμπειρους» αντιπάλους της και δηλώνει ό,τι πιστεύει), όπως φαίνεται θα επιβληθεί του Αλέξη Τσίπρα, αν ο δεύτερος καταφέρει να φτιάξει κόμμα, έστω (μεταξύ άλλων) με τους…αναπληρωτές καθηγητές ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που ήδη έχει επιλέξει.

Μεταξύ μας: αν (ο Τσίπρας) είναι μάγκας και πιστεύει στις…αριστερές αποφάσεις που είχε πάρει ως πρωθυπουργός, ας φωνάξει κοντά του πάλι τον ΚΑΘΗΓΗΤΗ Κατρούγκαλο!!

ΥΓ: Πρόκειται για υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος όποτε κατέβηκε στην Καλαμάτα, επέλεγε ξενοδοχείο εκτός πόλης και καλά έκανε. Ως λαοπρόβλητος υπουργός είχε επιλέξει την…ησυχία του!

 

 

ΕΙΝΑΙ Ν’ ΑΠΟΡΕΙΣ

Επιστροφή στο άθλιο παρελθόν

Και τώρα η ώρα της κωμωδίας… 

Πλανήτης Τραμπ 

Ο Μότσαρτ της οδού Ραγκαβή… 

Διπλό σοκ για χαϊδεμένους… 

Αθερινοί και καρχαρίες… 

Χωρίς οικογένεια… 

Ο ‘κόφτης’ είναι για τα χειρουργεία… 

Σχόλιο για δύο άνασσες... 

Ο Σκρουτζ ήταν καπιταλιστής… 

Κάρτες… 

Μια επέτειος που δεν πρέπει να ξεχνάμε… 

Άτυχη η αγροτιά! 

Η ασιατική Ευρώπη και τα άτυχα σπορ… 

Αυτές είναι ειδήσεις! 

Ίλιγγος στην άσφαλτο 

Σταθερή των αριθμών η μελαγχολία… 

Έχει δίκιο ο γιατρός 

Όταν οι αριθμοί προκαλούν! 

Πάντα επίκαιρος ο Μ. Ελευθερίου 

Η …παράδοση καραδοκεί 

Ποιος θυμάται Μαρή και Ψαθά;

Μαμντάνι και Μασκ… 

Με την Μπλάνσετ για λίγο χαμόγελο… 

Ποδοσφαιρικά… 

Υπερβολές…  

Για τον ποιητή της «Μαύρης θάλασσας» 

Ο Τζαβέλλας είναι ο κορυφαίος! 

Να που χαίρεται ο Πλάτανος! 

Ανασύνταξη πριν την λήξη!! 

Ο Φώτης Κόντογλου μέλος της ΕΣΗΕΑ 74 χρόνια μετά την εκδημία του! 

Επέτειος… 

Η ψυχή της Κρύσταλ Πάλας…  

‘Οταν δικαιώνεται… η ‘Γλυκιά Συμμορία’  

Γερά ρε Αλέξη! 

Το ντέρμπι πλησιάζει!  

Έτοιμος για τίτλο ο Ρουί Βιττόρια! 

Υποκρισία και νίκες  

Η κοροϊδία των πολιτών συνεχίστηκε στην ΔΕΘ! 

Μουρίνιο: έγινε κροίσος από τις απολύσεις! 

Αλυτα τα προβλήματα. Γιατί άραγε; 

Φτώχεια και μιζέρια σε άδεια γήπεδα… 

Τζόγος και αυταπάτες  

Το «φάντασμα» της όπερας! 

Τίποτα δεν χαρίζεται…

Από που να φυλαχτείς…

Που θα πάει; Θα γίνουμε Ελβετία! 

Άτυχη η 6η Εντολή!

Στα 4,65 του ευρώ τα 100 gr σοκολάτας Dubai της ΙΟΝ… (η εταιρεία βραβεύτηκε)

Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια…

Όλα για την εικόνα…

Wi Fi στο κοτέτσι…

Τα φύλλα πέφτουν (δικαιολογημένα…)