Ο λόγος που είχε διαλέξει το “Hotel Δανάη” ήταν οι αναμνήσεις που είχε απ’ αυτό, τότε που βρισκόταν στην Αίγινα συχνά, πριν επιστρέφει στη γενέτειρά στο Βουκουρέστι, όπου στα περίχωρά του η οικογένειά της είχε μεγάλη κτηματική περιουσία στην προ Τσαουσέσκου εποχή.
Ύστερα ήρθαν όλα ανάποδα και η οικογένειά της βρέθηκε στην Αμερική απ’ όπου η ίδια η Γιολάντα επέστρεψε για να ζήσει στην Αθήνα και να εργαστεί ως οικιακή βοηθός χωρίς όμως να το φέρει βαρέως αυτή, μια πριγκίπισσα που είχε μεγαλώσει στο περιβάλλον της ρουμανικής βασιλικής οικογένειας.
Όλα αυτά βέβαια αποτελούσαν μακρινό παρελθόν και η ίδια δεν ήθελε να τα επικαλείται. Γενικά είχε μια αποστροφή σε ό,τι εθεωρείτο παρελθόν και σχετιζόταν με βασιλικούς οίκους, γι’ αυτό άλλωστε και δεν παρεβρέθηκε ούτε από μακριά στην κηδεία του τέως, τον οποίο να σημειωθεί γνώριζε από παιδί.
Ιδιόρρυθμη η Γιολάντα ανέκαθεν αλλά όσο περνούσαν τα χρόνια, δεν λέμε πόσα, τόσο και αυξάνονταν οι ιδιορυθμίες της.
Έτσι, αν και είχε βρεθεί στην Αίγινα γνωρίζοντας πως είναι στο νησί η Αντζέλικα Κοκκερέλη και ο γράφων, δεν είχε σκοπό να συναντηθεί μαζί τους, παρόλα τα φιλικά αισθήματα που έτρεφε γι’ αυτούς.
Άλλωστε άλλος ήταν ο σκοπός της εμφάνισής της στην Αίγινα, ως προσκεκλημένης της Λουίζας Μπρανκούρ, να συνδράμει στην εκλογή του Σώζοντος Γουηβέριου.
Ωστόσο η συνδρομή της, καθόλα πολύτιμη και αναγκαία, όπως της τόνισε και ο μπάτλερ Τζιάκομο, όπως και ο κόμης Λάου λάου, δεν βοήθησε καθόλου στην εκλογή του Σώζοντος Γουηβέριου, που κατά βάθος δεν ήθελε να εκλεγεί, αν και προσπαθούσε να πείσει για το αντίθετο.
Τη Γιολάντα όμως δεν την ξεγελούσε το ύφος του που προσπαθούσε να δείχνει ανέμελο, εξοργίζοντας όσο να ναι όσους τον είχαν υποστηρίξει.
Η Γιολάντα ήταν σίγουρη, γνωρίζοντας καλά τον Σώζοντα, πως μόνο κάτι δραστικό θα τον αφύπνιζε. Και αυτό αποφάσισε να κάνει την επόμενη κιόλας μέρα.
-ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ-